Oskari Vihmanen pelasi Oulussa superpesiksen ensimmäisen ottelunsa. Viime kaudella Vihmanen kuului HP:n tärkeimpiin lenkkeihin. 

HP:n pelinjohtaja Eero Pitkänen oli reivannut joukkuettaan uuteen pelijärjestykseen.  Viime kaudella kovimpiin suorittajiin kuulunut Oskari Vihmanen nousi seuran II-joukkueesta kokoonpanoon tutulle siepparin tontilleen pelaten Oulussa uransa ensimmäisen superpesisottelun. Jyri Toikka ykkösenä kentälle ja perään Joni Lehikoinen. Henry Heikkilä puuttui kokoonpanosta kokonaan ja Juha Toikan päälle puettiin jokeripaita. 

Avausjaksolla HP näytti parastaan:  

– Oululla oli jo 3–0 johto kahden vuoroparin jälkeen, kun meidän Janne Leppälä loukkaantui ja joutui sivuun. Muu porukka sisuuntui ja haki väkisin jaksovoiton, kiteytti pelinjohtaja Eero Pitkänen. 

Ennen Oulun viimeistä sisävuoroa HP oli nakutellut jo 7–3 johtolukemat. Juoksuista Simo Vanhala, Matias Hangasmaa ja Juha Toikka löivät kaksi mieheen. 

Oulu tuli vielä parilla juoksulla lähemmäs, muttei uhannut HP:n jaksovoittoa. 

Toisella jaksolla HP:n 1–0 johto mureni, kun Oulu takoi toiseen ja kolmanteen sisävuoroonsa 3+3 juoksua. 

Mentiin superiin, jossa HP oli hampaaton. Kaikki kolme tilannetta kuivuivat kokoon. 

– Räpylävirheisiimme ote kirposi toisella jaksolla. Superiin saimme luotua tilanteet, mutta ne menivät niukkoihin laittomiin. 

Oulu ratkaisin superin ja pelin Toivo Loukkolan puhkaisulla ajolähtötilanteessa. 

Pelinjohtaja Pitkänen oli tyytyväinen siihen, että nyt HP pystyi luomaan 26 3-tilannetta. 

– Ilme oli aivan erilainen kuin Alajärvi –pelissä. 

Oskari Vihmasen tasapainoinen pelaaminen oli pelinjohtajalle mieluisa yllätys: 

– Oskarista on meille loppukauden peleihin suuri apu, se on selvää. Mailassa oli Pasi Rajala erinomainen, hyvin onnistui myös Joni Lehikoinen. 

HP kohtaa torstaina Vallikentällä jatkosarjan viimeisessä pelissä Kiteen Pallon, joka on jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton. Pudotuspeleissä Kitee kohtaa runkosarjan ykkösen Kouvolan. 

Ottelu HP – Kiteen Pallo alkaa torstaina klo 17.30 Vallikentällä. 

Superpesiksen tiistain pelit ja sarjatilanne: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py?data=29-1-1