Haminan Palloilijat päätti superpesiksen runkosarjan niukkaan 1–2 (5–6, 4–3, 0–1) tappioon Kiteen Palloa vastaan. Molemmilla joukkueilla katseet olivat jo tulevissa peleissä, mutta siitä huolimatta Vallikentällä nähtiin ajoittain mallikkaita suorituksia. 

HP keskittyy nyt 26.8. alkaviin karsintapeleihin ykköspesiksestä tulevaa vastustajaa vastaan. Kitee puolestaan kohtaa jo sunnuntaina superin runkosarjan ykkösen Kouvolan. 

– Panokset tästä pelistä puuttuivat, ei joukkue oikein syttynyt. Toinen jakso menetettiin yhteen lyöntiin, mutta saimme sentään puristettua otteluvoiton superissa, mietti Kiteen pelinjohtaja Raimo Bragge. 

HP:n hahmoksi nousi toisen jakson läpilyönnillään ratkaissut Simo Vanhala. Haminalaisten 4–1 johtoa ei Kitee enää umpeen kuronut. 

Superin ratkaisi Kiteen Sami Partanen kahden palon tilanteessa kotiuttamalla toiseksi viimeisenä lyöjänä Samu-Kalle Varosen. Partasen, 39, työskentely mailassa oli nautittavaa katsottavaa. Seitsemän kertaa mies siirsi kärkeä eteenpäin epäonnistumatta kertakaan. 

– Tilastot ovat pielessä. Ainakin kaksi juoksua löin ja pitäisi kärkilyöntejäkin oll enemmän, ihmetteli Partanen nähtyään tulostetun ottelupöytäkirjan. 

Pelinjohtaja Bragge vaatikin pöytäkirjan tarkistamista. 

HP:n pelinjohtaja Eero Pitkänen oli oranssipaitojen viuhkassa nyt neljättä peliä. 

– Ensimmäisen kerran kukaan ei tippunut joukkueesta kesken. Nyt oli neljä pelaajaa sivussa, mutta toivon saavani ainakin kolme mukaan ensimmäiseen karsintapeliimme. Juha Toikka olisi voinut pelata tässäkin pelissä, jos olisimme pelanneet pisteistä, arvioi Pitkänen. 

– Ilmeemme oli jo Oulussa parempi. Peli oli Oulussa kuitenkin hankalaa, kun 5 – 6 miestä ei pysty juoksemaan. Nyt olivat kaikki pelissä mukana. 

Pitkänen antoi tunnustusta maakuntasarjasta superiin voivatta loikanneelle Oskari VihmaselleValtteri Hämäläisen rohkea peli sai myös kiitosta pelinjohtajalta. 

– Pasi Rajalan peli mailassa oli myös jälleen mallikasta! 

Simo Vanhala palkittiin HP:n ykkösenä, Valtteri Hämäläinen kakkosena. 

Kiteen ykkönen oli Sami Partanen, kakkonen Simo Rahunen. 

Päätöskierrokset pelit ja sarjatilanne: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/kooste2.py?data=29-1-1