Haminan Palloilijat putosi superpesiksestä takaisin sarjaporrasta alemmaksi. Putoaminen ratkesi joukkueen hävittyä kolmannen kerran karsintavastustajalleen Siilinjärven Pesikselle. Ottelu Vallikentällä päättyi numeroin 0–1 (3–3, 3–15). 

Karsintapelit alkoivat sunnuntaina reilu viikko sitten Siilinjärven 2–0 (2–0, 3–2) voitolla. Viikko sitten keskiviikkona HP voitti pelin kotikentällään 1–0 (3–2, 0–0). Sarja jatkui lauantaina Siilinjärvellä, jossa SiiPe oli selkeästi 2–0 (7–4, 12–5) parempi. Kolmas ja ratkaiseva voitto tuli joukkueelle sitten Haminan Vallikentällä. 

Vuosi sitten joukkueet kamppailivat rinta rinnan suorasta noususta superiin. Sen ratkaisi HP kovalla loppukauden vedollaan. Nyt oli Siilinjärven vuoro. 

Tasainen avausjakso oli hienokseltaan HP:n hallintaa, mutta vieraat saivat neljännen tasoittavallaan 3–1 tilanteessa juoksun ja perään harhaheitolla toisen. 

Toisella jaksolla ensimmäinen vuoropari meni mailaa puristaessa puolin ja toisen. Sitten SiiPen peli vapautui. Simo Vainikainen nykäisi kunnarin tyhjään kenttään. Vuoroparin jälkeen peli oli 1–6 ja loppu olikin sitten SiiPen rallattelua.  

Pasi Rajala oli jälleen HP:n ykkönen. Siilinjärvellä hän iski lauantaina 8 juoksua, nyt tuli neljä. 

HP:n johtavaksi pelaajaksi viime peleissä noussut Rajala tunnusti, että olo on tyhjä hävityn sarjan jälkeen. 

– Kausi on ollut raskas ja kuluttava. Jos joukkueemme olisi kestänyt terveenä, olisimme nyt aivan toisessa tilanteessa, arvioi Rajala.  

HP:n toiminnanjohtajalla Marko Hovilla oli samat tunteet: 

– Loppukaudella meillä oli enimmillään jopa puoli tusinaa pelaajaa sairaskirjoilla. Kun pelit oli kuitenkin pelattava, äijiä parsittiin jonkinlaiseen pelikuntoon muttei tulosta voi sillä tavalla saada, arvioi Hovi. 

Viimeisestä pelistä loukkaantuneina puuttuivat Oskari Purmonen ja Janne Leppälä. Puolikuntoisina sarkaansa yrittivät hoitaa Lauri Kaartokallio, Henri Heikkilä ja Joona Mäkelä. Puolisen tusinaa HP:n pelaajista välttyi tiivistempoisen kauden aikana kokonaan loukkaantumisilta. 

– Selvitämme tilanteemme parin viikon aikana. Emme aio jäädä ykköspesikseen vaan pyrimme takaisin superiin mahdollisimman pian, sanoi HP:n puheenjohtaja Jukka Hellberg. 

– Kesäkuun loukkaantumissuma oli jo kova paikka, mutta elokuussa tuli lisää loukkaantumisia. Se on tunnustettava, että emme yltäneet tavoitteisiimme, arvioi Hellberg. 

Tilastot: 

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=29-1-6&id=33286t