Puuro on erinomaista, maisteli Pekka Närvänen vierellään perunamiehet Ahti Nopanen ja Esa Forsell.

 

Haminalaiset olivat perjantaina hulluina puuron perään! Kaupunki tarjosi puuroa torilla, terveyskioskilla, neuvolassa, kouluissa ja päiväkodeissa.

Suurimmat joukot ruokittiin ruispuolukkapuurolla Haminan torilla, jonne järjestettiin myös ohjelmaa musiikista tansseihin.

– Viime vuonna olimme mukana Suomi 100 -ohjelmaan kuuluneessa kansallisessa Luomupuuro-tapahtumassa ja tarjosimme yli 5 000 puuroannosta. Nyt tavoitteena on 5 500 annosta, sanoi Haminan ruoka- ja puhtauspalveluiden päällikkö Kirsi Hänninen.

Torin puurotarjoilusta pääsi nauttimaan 1 160 haminalaista, kun vuosi sitten nälkäisten määrä oli hitusen pienempi eli 1 087. Puuropäivän annosten kokonaismäärä selviää vasta viikon lopulla.

Toritapahtumassa oli muutakin kuin puuroa, musiikkia ja tanssia. Aurinkoinen syyssää helli myös kaupungin toimialojen väkeä, jotka esittelivät toimintojaan.

– Vuosi sitten meillä oli yksi teltta, nyt useita telttoja kun toimijoitakin oli enemmän. Nyt puuropäivällemme sattui myös Koulun ja kodin päivä, tiesi Hänninen.

  • Slider image
  • Slider image

Nuorisosihteeri Heikki Kotilaisen tunnisti tapahtuman järjestäjäksi rintamerkistä Puuro-hullu. Heikin lailla järjestäjien ydintiimiin kuuluivat Kirsi Forsell liikunnasta, Hanna Hotakainen terveyskioskilta, ruokapalvelujen esimies Virve Rantala sekä Kansalaisopiston Tero Tuononen.

Haminan maaseutupalvelujen päällikkö Tuula Ahonen ja lakana kutsuivat puurolle Haminan torille!

  • Slider image
  • Slider image