Puuro on erinomaista, maisteli Pekka Närvänen vierellään perunamiehet Ahti Nopanen ja Esa Forsell.

 

Suurimmat joukot ruokittiin ruispuolukkapuurolla Haminan torilla, jonne järjestettiin myös ohjelmaa musiikista tansseihin.

– Viime vuonna olimme mukana Suomi 100 -ohjelmaan kuuluneessa kansallisessa Luomupuuro-tapahtumassa ja tarjosimme yli 5 000 puuroannosta. Nyt tavoitteena on 5 500 annosta, sanoi Haminan ruoka- ja puhtauspalveluiden päällikkö Kirsi Hänninen.

Torin puurotarjoilusta pääsi nauttimaan 1 160 haminalaista, kun vuosi sitten nälkäisten määrä oli hitusen pienempi eli 1 087. Puuropäivän annosten kokonaismäärä selviää vasta viikon lopulla.

Toritapahtumassa oli muutakin kuin puuroa, musiikkia ja tanssia. Aurinkoinen syyssää helli myös kaupungin toimialojen väkeä, jotka esittelivät toimintojaan.

– Vuosi sitten meillä oli yksi teltta, nyt useita telttoja kun toimijoitakin oli enemmän. Nyt puuropäivällemme sattui myös Koulun ja kodin päivä, tiesi Hänninen.

  • Slider image
  • Slider image

Nuorisosihteeri Heikki Kotilaisen tunnisti tapahtuman järjestäjäksi rintamerkistä Puuro-hullu. Heikin lailla järjestäjien ydintiimiin kuuluivat Kirsi Forsell liikunnasta, Hanna Hotakainen terveyskioskilta, ruokapalvelujen esimies Virve Rantala sekä Kansalaisopiston Tero Tuononen.

Haminan maaseutupalvelujen päällikkö Tuula Ahonen ja lakana kutsuivat puurolle Haminan torille!

  • Slider image
  • Slider image