Haminaan sijoittuvan suurlippusalon käyttöönottoon liittyvä tarkastus on edelleen kesken. Lipputangon suunnitelleelta ja valmistaneelta toimittajalta on saatu lisä dokumentteja tarkastusta varten, mutta ne eivät vielä osoita riittävää suunnitteluvarmuutta lujuuslaskelmien osalta.

Ennen suurlipun nostoa Haminan kaupunki haluaa varmistaa, ettei suurlipun salkoon liittyviä turvallisuusriskejä ole.

Tästä syystä Haminan kaupunki on päättänyt, ettei suurlipun nostoa nähdä Haminassa 3.12.

Samalle päivälle suunniteltu UMOn juhlakonsertti Suomen itsenäisyydelle ja juhlakahvit RUK:n Maneesissa klo 18 alkaen sensijaan toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Kaupunki tiedottaa suurlippusalon tilanteesta, kun kaikki tarvittavat tarkastukset on tehty. A-Insinöörien parhaillaan meneillään olevan rakennelaskelmien tarkastuksen lisäksi Haminan rakennusvalvonta on päättänyt myös tangon toteutuksen laadun tarkastamisesta. Sen tekee rakennusvalvonnan toimeksiannosta Kiwa Inspecta. Asiantuntijoiden lausuntojen perusteella kaupunki päättää suurlippusalkoon liittyvistä jatkotoimenpiteistä.

Nykyisten tietojen perusteella lippusalon ympärille ei ole syytä rakentaa turvajärjestelyjä. Kaupunki huolehtii alueen ja asukkaiden turvallisuudesta kaikissa tilanteissa, ja ryhtyy tarvittaviin turvatoimenpiteisiin, jos olosuhteet sitä edellyttävät.

Haminan kaupungin konsultti- ja pääsuunnittelukumppanina hankkeessa on A-Insinöörit Oy. Kaupungin valitseman venäläisvalmisteisen lipputangon suunnittelusta ja toimituksesta on vastannut urakoitsijana ADS Finland Oy.