7-vuotias Eetu Hotti esitti siskonsa Iisan kanssa joululahjatoiveensa suoraan lahjakatalogista. Tukena oli mummo Sirkka Korkeakangas.

Perinteinen, jo kuudennen kerran järjestetty Haminan joulunavaus-tapahtuma sai joulumieliset liikkeelle Haminan torille. Vetonaulana ainakin perheen pienimmille oli joulupukki, mutta oli muutakin ohjelmaa.

– Joulun henki hiipi torille.  Yhdessätekeminen ja osallisuus ovat tässä päivässä voimaa, sanoi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Inkeroinen-Lalu.

Kaupungin tukemana tapahtuman rakentanut Kehittyvä Hamina ry sai kiitosta monelta taholta.

– Ylpeitä saamme olla, kun kaupungista löytyy tällaista toimeliaisuutta, sanoi Inkeroinen-Lalu.

Moni alle kouluikäinen ja muutama vähän vanhempikin oli tosi paikan edessä saapasteltuaan joulupukin puheille. Pukin vastaanotolle vain oli niin pitkä jono, että ihan kaikilla ei hermo kestänyt odottamista.

7-vuotias Eetu Hotti ratkaisi lahjaongelmansa ottamalla mukaan lahjakatalogin.

– Pehmohirvi, sellaista toivon joulupukilta, esitteli Eetu halunsa pukille.

Pikkusisko Iisalle löytyi myös oma toive, kun samasta katalogista kaivettiin esiin Duplo-lelujen osasto.

Joulun avauksessa nimettiin Haminan ensimmäinen Touhutonttu eli kansalainen, joka väsymättä puurtaa erilaisissa harrastuksissa tunteja laskematta. Yleisöehdotusten perusteella ratkenneen tittelin sai Santeri Simonen, nuorisovaltuuston vahva vaikuttaja ja mies monessa mukana.

– Toivottavasti saamme nauttia Santerin aktiivisuudesta myös ensi vuonna, toivotti palkinnon jakanut Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Mervi Visuri.

Santerilla on kuitenkin muita suunnitelmia:

– Tammikuussa alkaa varusmiespalvelu Parolassa. Siellä harrastukset ja omatoimisuus ovat ehkä rajallisia, tuumi Santeri.

Touhutonttua ehdottaneiden kesken arvotun 100 euron palkinnon johonkin Kehittyvä Hamina ry:n jäsenliikkeeseen voitti Maija-Liisa Rokka.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Satuolennot hyörivät joulun avaustapahtumassa pitkin toria tarjoillen yllätyksiä lapsille.

Joulupukki toi joulun tunnelman torille vetäen kulkuetta Raatihuoneentorilta.

Santeri Simonen on Haminan ensimmäinen Touhutonttu. Hänet palkitsi Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Mervi Visuri.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image