50-kiloinen cane corso Jyrä tuli vesijuoksumatolle 170 kilometrin päästä ja oli toinen asiakas vesijuoksumatolla. (Kuva Timo Nomad)

– Meidän mielessä oli jo pitkään idean tasolla pyörinyt ajatus omasta koirahoitolasta, mutta konkreettisesti lähdimme etsimään sille paikkaa vasta viime keväänä, Timo Nomad kertoo.

Nopalasta löytyi pari vuotta tyhjillään ollut maatila.

– Ostettiin tila ja muutettiin tänne vähän ennen lokakuun puolta väliä. Siitä asti olemme ahertaneet aamusta iltaan, että saatiin vanhaan navettaan hoitohuoneet koirille, Timo Nomad jatkaa.

– Ajatuksena oli, että on kiva olla töissä kotona, saa olla omassa rauhassa ja nauttia luonnosta. Tämä on täydellinen yhtälö, Rosabella kuvailee unelman täyttymystä.

Pyhtäältä kotoisin oleva Rosabella on pätevöitynyt ongelmakoirien kouluttaja ja kouluttanut koiria jo muutaman vuoden. Koirapalvelu Nomadissa koirien koulutus tietysti jatkuu hoitokoirien hoitamisen rinnalla.

Timo on kotoisin Suomussalmelta. Hän on ammatiltaan sähkömies ja on kouluttanut myös Utissa laskuvarjohyppääjiä.

Vanha navetta on tyhjennetty kaikesta irtaimesta, pesty, lattioita on tasoitettu ja sähköt uusittu ja kaikki pinnat on maalattu. Käytössä on nyt 110 neliötä lämmitettyä tilaa, jonne on rakennettu koirille seitsemän reilun kokoista huonetta. Viimeistelyä vaille on vielä 11 neliön suuruinen huone, jonne mahtuu hyvin kolmekin isoa koiraa. Kaikki huoneet ovat eri värisiä ja käytävilläkin on raikkaat räsymatot.

– Ja lisää huoneita tehdään. Lisäksi meillä on ulkotarhoja ja päärakennuksessa huone, jossa pystytään pitämään hoitokoiraa. Lisäksi eläinfysioterapeutti Heidi Rajalammi tulee meidän tiloihin hoitamaan koiria, Rosabella Nomad sanoo.

– Koulutan ongelmakoiria laumalogiikalla, jossa testataan koiran luonnetta ja siltä pohjalta mietitään, minkälainen koulutustapa on koiralle paras, koska jokainen koira on yksilö. Meillä myös kaikki koulutukset ovat yksilöllisiä. Minä opetan omistajaa lukemaan ja opettamaan koiraa. Ikään kuin opetan heidät puhumaan samaa kieltä.

– Suurin osa hoidettavista ja koulutettavista koirista on ihan tavallisia lemmikkejä. Koulutukseen hakeudutaan esimerkiksi siksi, että koira vetää hihnassa, Rosabella painottaa.

Koirapalvelu Nomadissa on myös koirien vesijuoksumatto.

– Ainoa näillä kulmilla. Tulijoita on jo ilmoittautunut parin sadan kilometrin säteellä, sanoo Rosabella.

  • Slider image

Rosabella ja Timo Nomad ja heidän omat chesapeakelahdennoutajat Pihka ja Mahla mahtuvat hyvin kahdeksan neliön hoitohuoneeseen.

  • Slider image