Henna Tulikoura, Maria Urpalainen ja Venla Willman esittivät Whitney Houstonin iloisen discobiisin I wanna dance with somebody. Rummuissa Vinski Syrjänen.

Neljä vuotta sitten Haminan lukiolaisissa syttyi kipinä järjestää konsertti omassa porukassa. Musiikin lehtori Anne Urpalainen otti tuolloin haasteen vastaan ja kipinä hehkuu yhä. Neljäs konsertti järjestettiin Itsenäisyyspäivän aattona liikuntahallissa ja katsomo oli täynnä väkeä. Halu Goes Retro -konsertissa kuultiin biisejä 1960-luvulta 1990-luvulle.

– Odotukset täyttyivät. Kaikki sujui hienosti loppuun saakka. Konsertista jäi hyvä mieli ja tuli myös hyvää palautetta, Anne Urpalainen kehui suojattiensa aikaansaannosta.

Hyväntekeväisyyskonserttiin myytiin 250 lippua, mikä sekin on vähän enemmän kuin aikaisemmilla kerroilla.

Anne Urpalainen sanoo pitäneensä lankoja käsissään, katsonut, että aikataulut pitävät, ja laittanut biisit esitysjärjestykseen, mutta sanoo, että on pyrkinyt puuttumaan valmisteluihin mahdollisimman vähän.

– Lukiolaiset osaavat tehdä itse. He ovat harjoitelleetkin keskenään ja myös biisivalinnat ovat oppilaiden omia. He ovat saaneet tehdä omannäköisensä konsertin, Urpalainen korostaa oppilaidensa osaamista ja aktiivisuutta.

– Minulla punaisena lankana on, että tehdään yhdessä, mitä tahansa tehdäänkin, ja että kaikki pääsevät osallistumaan.

Yhdessä tekeminen hitsaa porukan yhteen ja konsertissa oli hyvä fiilis. Tästä oli vakuuttunut myös konsertin juontanut, ensimmäistä vuotta lukiossa opiskeleva Elli Harju.

– Vähän jännittää, mutta on tosi kivaa tehdä yhdessä, Elli sanoi.

Hyvillä fiiliksillä olivat myös kuulijat.

– Kiva fiilis ja hyvää musiikkia, Heljä Kauppinen ja Henna Rautamaa totesivat.

Viulua soittava Heljä ja harmonikkaa soittava Henna aloittavat lukiossa ensi vuonna ja sanoivat, että luultavasti ovat vuoden päästä myös itse lavalla.

Hyväntekeväisyyskonsertin lipputulojen tuotto menee Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmalle ja sitä kautta paikallisten syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäynnin ja harrastusten tukemiseen.

Konsertin väliaikatarjoilusta vastasivat lukiossa saksaa lukevat oppilaat lehtori Maria Lappalaisen johdolla. Itse leivotut tarjottavat vietiin käsistä. Väliaikatarjoilujen tulot käytetään opiskelijoiden Saksan matkaan.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Nelli Niskanen tulkitsi Britney Spearsin biisin Baby one more time. Kitarassa Totti Pakkanen ja cajonissa Vinski Syrjänen.

Sleepy Pilot -bändin svengaava tyyli takasi retrovibat. Musiikki oli tyyliltään soulia ja jatsahtavaa rootsia. Kappaleet olivat koskettimia soittaneet solistin Pinja Viitasaaren säveltämiä ja sanoittamia.

Heljä Kauppinen ja Henna Rautamaa pitivät musiikista ja fiiliskin oli kiva. He myös sanoivat, että luultavasti ovat itsekin lavalla vuoden päästä.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image