Tanssit onnistuivat, koska niitä oli myös harjoiteltu.

 

Perinteinen kaupunginjohtajan itsenäisyyspäivän vastaanotto on alakoulujen 5. luokkien oppilaille aina suuri tilaisuus, jossa on mahdollisuus kunnioittaa itsenäisyyttämme. Useimmat astuivat ensimmäisen kerran Raatihuoneen suureen ja arvokkaaseen saliin.

Tällä kerralla koululaisia oli vastaanottamassa kaupunginjohtaja Hannu Muhosen sijainen, konsernipalvelujohtaja Kirsi Hämäläinen, sillä Muhonen vietti itsenäisyyspäiväämme Australian lämmössä.

Kolmeen ryhmään jaettuja viitosluokkalaisia oli tällä kerralla kaikkiaan 233.

– Juhlan perinne alkoi jo vuonna 2009 Haminan Rauhan juhlavuotena. Ensi vuonna tapahtuma täyttää 10 vuotta, laski konsernipalvelujohtaja Hämäläinen.

Yleensä kaupunginjohtaja on kerrannut vierailleen historiamme merkkipaaluja. Nyt Kirsi Hämäläisen tervehdyksen ytimessä on koulutuksen merkitys nuorten tulevaisuudelle.

– Kannattaa ottaa koulunkäynti vakavasti. Teillä jokaisella on edessänne hyvä tulevaisuus, kunhan jaksatte panostaa koulunkäyntiin ja opiskeluun, kiteytti Hämäläinen.

– Opiskeleminen kasvattaa myös itsetuntoanne ja arvostelukykyänne!

Pirskeet alkoivat poloneesilla, josta jatkettiin kikapolla ja kehruuvalssilla. Virkistystauolla maisteltiin kaupungin keittiön loihtimia herkkuja ja senjälkeen olivat vuorossa lambertwalk ja lantti.

– Tanssit sujuvat vuodesta toiseen paremmin. Taustalla on harjoittelu, sillä kaikilla oppilasryhmillä on takanaan kolmen tunnin yhteisharjoittelu jo marraskuulta. Niitä oppeja on sitten harjoiteltu vielä kotikouluissakin, paljasti tansseja vetänyt Joosa Muurman, jonka apuna toimi Tiina Päivärinta.

Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?

 Aino Pesu, Keskuskoulu

– Suomi on turvallinen maa, jossa ei ole sotia. Meillä on lisäksi hyvä koulutus lapsille ja nuorille.

 

 

 

Tanja Lehtinen, Uusi-Summa

– Suomi on jälleen vuoden vanhempi eli 101-vuotias ja maamme kehittyminen jatkuu.

 

 

 

Nuppu Teräslahti, Keskuskoulu

– Koulunkäynti on kaikille ilmaista, sitä ja itsenäisyyttä kannattaa juhlia.

 

 

 

 

  • Slider image
  • Slider image

Kaupunginjohtaja Muhosta sijaistanut konsernipalvelujohtaja Kirsi Hämäläinen piti nuorille vierailleen tervehdyspuheen. Hämäläisen oikealle puolella tanssiin oppilaat valmentaneet Tiina Päivärinta ja Joosa Muurman.

Oppilaiden puheenvuoroista vastasivat Kalle Taskinen Pyhällön koulusta, Linnea Porkka ja Eemeli Tuutti Keskuskoulusta ja Valtteri Päärnilä Kannusjärveltä. Vasemmalla oppilaiden valmennuksesta vastannut Tiina Päivärinta.

  • Slider image
  • Slider image