Espoolainen Julia Chen ja helsinkiläinen Jennyfer Fu tulivat Vaalimaalle bussilla. Julia oli löytänyt itselleen yhdet farkut, mutta Jennyfer ei ollut vielä löytänyt mitään sopivaa. He myös sanoivat, että tulevat uudestaan, kun liikkeitä vielä tulee lisää.

 

Marraskuun lopun avajaisten jälkeen Vaalimaan ostoskylään on tullut lisää merkkiliikkeitä ja kaksi ruokaravintolaa, italialainen Pizzeria & Pasteria Luca sekä Classic American Dinner. Lisäksi kolme uutta liikettä aukeaa parin viikon sisään ja Vainionmäki sanoo, että kaiken aikaa käydään keskusteluja uusista huippumerkeistä ja jatkuvasti myös kysellään, mitä brändejä ihmiset tänne haluavat.

Armani, Lindt, Liu Jo, Bugatti, Adidas, Iceberg, Braccialini ovat huippumerkkejä, joiden ainoa liike Suomessa on juuri Zsarissa. Parin viikon päästä avataan myös Osprey London.

– Huippumerkkejä löytyy tietysti muualtakin. Armanin pukuja on ainakin Stockmanilla, mutta valikoima on paljon vaatimattomampi kuin täällä.

– Parhaina päivinä meillä on käynyt 10 000 asiakasta ja hiljaisimpinakin 1 500. Kiireisimpiä päiviä ovat perjantait, lauantait ja sunnuntait. Asiakkaita on tullut Turkua, Tamperetta ja Jyväskylää myöten ja lisäksi kahdeksasta eri maasta Euroopan ulkopuolelta.

Sami Vainionmäki sanoo, että tammi- ja helmikuu ovat vähittäiskaupoissa perinteisesti ”krapula-aikaa” ja hän uskoo, että kesällä kävijämäärät ovat aivan toisissa lukemissa.

– Maaliskuussa tunnetusti venäläisten matkustajien määrätkin kasvavat ja tämä jatkuu marraskuun loppuun. Helsingistä tänne ajaa tunnissa ja 20 minuutissa. Jos Keskisen kyläkaupassa käy vuosittain yli kuusi miljoonaa asiakasta, kyllä meillekin asiakkaita riittää.

Sami Vainionmäki oikaisee usein esitettyä väitettä, että outlet-kauppakeskus olisi rakennettu venäläisiä varten.

– Näin ei kuitenkaan ole, vaikka tietenkin venäläisten matkailijoiden käynti meillä on aina plussaa.

Zsar Outlet Village on Suomen ensimmäinen outlet-kauppakeskus, jossa myydään merkkituotteita aina vähintään 30 prosenttia normaalihintaa halvemmalla.

– Ruotsissa on kaksi ja Tanskassa ja Norjassa yksi. Zsar on näistä laadukkain ja myös miljöö on ehdottomasti hienoin, Vainionmäki vakuuttaa.

Zsarin rakennusten ulkoasuun on otettu vaikutteita Helsingin ja Pietarin keskustojen empiretyylistä, mikä sekin on tuo arkeen luksusta. Vainionmäki sanoo, että outletin suunnitteluun panostettiin vähän enemmän kuin pitikään.

– Kun ihmisille näytettiin valokuvia erilaisista rakennustyyleistä, tuttu empiretyyli miellytti eniten. Arkkitehti Petri Pussinen Tampereelta suunnitteli rakennukset ja Tarton yliopiston arkkitehti, joka on erikoistunut juuri tuon aikakauden rakentamiseen, viimeisteli yksityiskohtia.

– Ensi kesänä on vielä tarkoitus marmoroida osa pinnoista.

Outletissa liiketiloja on nyt 60 ja esisuunnitelmat 40-45 liiketilan lisärakentamiseen on jo tehty.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Toimitusjohtaja Sami Vainionmäki on tyytyväinen, että merkkiliikkeitä tulee koko ajan lisää ja hän uskoo myös asiakasmäärien kasvavan kesää kohti.

Liu Jo avasi liikkeen Zsariin tammikuun alussa ja Irina Kouznetsova sanoi, että asiakkaita on käynyt paljon ja paljon on ollut myös hyviä alennuksia ja että etenkin laukkuja on myyty paljon. Kotkassa asuva Irina oli aikaisemmin käynyt töissä Kouvolassa.

Liikkeitä on kävelykadun molemmilla puolilla.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image