Taikuri Jari on Lasten kulttuuriviikkojen huippuesiintyjä.

Kymenlaakson Lasten kulttuuriviikot starttaa helmikuussa jo 37:nnen kerran. Kotkan aloitteesta syntyneeseen tapahtumaan ovat liittyneet mukaan Haminan ohella kaikki Etelä-Kymenlaakson kunnat sekä myös Kouvola ja Loviisa.

– Yhdessä toimien meillä on mahdollisuus saada tasokkaita esiintyjiä kohtuullisilla kustannuksilla. Monet esiintyjistä viedään suoran kouluihin, jossa yleisö on valmiina, kertoo Haminan kulttuurituottaja Ilkka Muurman.

Haminassa Lasten kulttuuriviikot käynnistyy Vehkalahtisalissa sunnuntaina 3.2. klo 15 Pikkuväen katrillilla. Järjestelyistä vastaavat Haminan karjalaiset nuoret, Haminan seudun tanssijat ja Kotkan seudun musiikkiopiston Haminan osasto. Viiden euron lipun hintaan sisältyy kahvitarjoilut, alle 15-vuotiailta ei pääsymaksua kerätä.

Maksuttomat Värikylpy-työpajat lapselle hänen vanhemmalleen avautuvat Linnoituksen päiväkodissa lauantaina 16.2. Taaperot (12-24 kk) aloittavat klo 10, vauvat (4-11 kk) klo 12.15 ja viikarit (4-6-vuotiaat) 15.15. Ennakkoilmoittautumiset 14.2. mennessä ohto.maijakaisa@gmail.com.

Lastenpäivän konsertin 16.2. huippuesiintyjinä ovat taiteilijat Mimi ja Kuku. Ilonpito alkaa Haminan teatterin salissa (Raittiustalo, Isoympyräkatu 30) klo 13. Seitsemän euron pääsymaksuun sisältyy Mimi ja Kuku -konsertin lisäksi Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva sekä pienet popcornit.

Kirjastot ja museot ovat aina olleet mukana Lasten kulttuuriviikkojen junailuissa. Maanantaina 4.2. klo 9.30 Potkuhousu-trubaduuri Vesa Tuovinen laulattaa ja leikittää lapsia Ruissalon kirjastossa. Toinen esiintyminen on tiistaina 5.2. klo 9.30 Haminan kirjaston Kasper-salissa.

Keskiviikkona 13.2. klo 17 Rodnik ry esittää Kasper-salissa venäjänkielisen näytelmän ystävyydestä.

Kauppiantalon museossa on 2.2. Lasten lauantai, jonka teemana on Lasten kaupunki -projekti ja valon juhlaa. Ohjaaja Saga Taskinen ohjaa askartelua klo 10–14.

Vanha kunnon villa -työpajat pyörivät Kauppiaantalomuseon Mattilassa ti–to 18.–21.2. Koululaistyöpajoissa 1-3. luokkien oppilaita opastetaan villan salaisuuksiin materiaalina. Maksuttomiin työpajoihin voi mennä klo 8–12, ennakkovaraus: museot@hamina.fi.

– Kouluissa tapahtuvissa esiintymisissä taiteilijoina ovat mm. Orffit, Bluesmies Jönsson, Taikuri Jari, Teatteri Hevosenkenkä, Runoryhmä Pöntöt sekä Täti Sininen, valottaa Ilkka Muurman tarjontaa.

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmalehtinen on jaettu kaikille päiväkotilaisille, esikoululaisille ja alakoululaisille. Lisäksi ohjelman saa kirjastoista, Haminan kaupungin asiakaspalvelupisteestä, neuvoloista ja museolta.

Nettiin Haminan kaupungin kotisivuille tulee sähköinen versio ohjelmasta.

  • Slider image

Lastenpäivän konsertin 16.2. esiintyjinä ovat taiteilijat Mimi ja Kuku. Ilonpito alkaa Haminan teatterin salissa (Raittiustalo, Isoympyräkatu 30) klo 13.

  • Slider image