Puualan yrittäjällä Jussi Suurnäkillä on kesätöitä tarjolla niin puubisneksessä kuin maatilan töissäkin.

 

Useimmat yritykset olivat vastaavassa tapahtumassa mukana jo vuosi sitten. Jussi Suurnäkki kertoi työllistäneensä yritykseensä Puu ja piha vuosi sitten jopa viisi nuorta ja jatkoa seuraa tulevana kesänä:

– Puunkaatohommia en nuorille tarjoa, mutta tilalle on paljon muutakin tekemistä vaikka paalipellolla, vinkkasi Suurnäkki.

Matkailuyritys Vimpa Island on nuorten rekrytointitapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa.

– Viime kesänä meillä oli kaksi kesätyöläistä, tulevana kesänä tarjoamme töitä useammallekin. Joko parin viikon pätkissä tai pidempiäkin aikoja, lupasi Vimpa Islandin Virpi Illi.

16-vuotiaat neitoset Katja Suntio ja Chalisa Linkki tutkailivat eri mahdollisuuksia. Keskusteluja heillä oli mm. Virpi Illin kanssa, samoin ravintola monamin yrittäjien kanssa.

– Vaihtoehtoja on paljon, töitä kyllä löytyy, kaikki riippuu omasta tahdosta, arvioi Katja.

Toni Vesanen esitteli nuorille myös mahdollisuuksia hakeutua kesätöihin ulkomaille. EURES on eurooppalainen työnvälitysverkosto, jonka lyhenne tulee sanoista European Employment Services. EURES palvelee työnhakijoita, jotka haluavat työskennellä EU- tai ETA-alueella tai Sveitsissä. Vesanen työskentelee Kaakkois-Suomen TE-keskuksen palkkalistoilla.

– Työvoima liikkuu Euroopassa enemmän ja enemmän, myös nuoret kesätyöntekijät. Rohkaisen nuoria katsoman kesätöitä myös maamme rajojen ulkouolelta, sillä EU-maista ja Sveitsistä löytyy tälläkin hetkellä 3,5 miljoonaa kesätyöpaikkaa, paljasti Vesanen.

Suomalaisilla on Euroopassa Vesasen mukaan hyvä maine.

– Suomalaisen nuoren työnhakijan vahvuutena on hyvä kielitaito ja suomalaisia nuoria pidetään luotettavina ja ahkerina työntekijöinä. Ruotsi, Norja ja Iso-Britannia ovat nuortemme suosikkikohteita, kertoi Vesanen.

Eurooppa on yksi vaihtoehto, tuumi Julia Tenhunen:

– Joskus ehkä Eurooppaankin, mutta kesätöitä minulle on tarjolla myös kotitilan hevosten parissa, sanoi Julia.

Kirsi Ala-Outinen Kakkois-Suomen TE-keskuksesta arveli, että MEE TÖIHIN -tapahtumassa vieraili vähintään 450 nuorta tavoittelemassa kesätöitä.

– Mielestäni tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Nuoria näyttivät kiinnostavan myös EURES-asiat eli kesätyöt Euroopassa, tuumi Ala-Outinen.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Matkailualan yritys Vimpa Islandsin Virpi Illi (vas.) esitteli kesätyövaihtoehtoja Katja Suntiolle ja Chalisa Linkille.

Ravintola monamin Rene Rahikka esitteli ravintolan tarjoamia kesätyömahdollisuuksia Scarlett Strömmille (oik.) ja Carolina Pakkaselle. – Ravintolatyöt kiinnostavat. Viime kesänä tein parin viikon kesätyöjakson Wanhan Työskin ravintolassa, kertoi Carolina.

Euroopalla on vetoa myös nuoriin, ilmoitti Toni Vesanen, joka esitteli eri vaihtoehtoja Julia Tenhuselle.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image