Tomi Pekkola on Haminan kaupungin tuore kulttuurituottaja.

Klubit ovat ilmaistapahtumia, joissa esiintyvät haminalaiset tai haminalaislähtöiset eri kulttuurinalojen ja harrastajat, ammattilaiset sekä nousevat kyvyt.

– Kulttuuriklubit jakautuvat nuorten klubeihin, joissa keskiössä on bänditoiminta, sekä taideklubeihin, joissa on luvassa mm. tanssiesityksiä, kansanmusiikkia ja rytmikästä taidemusiikkia, kertoo Pekkola.

Kaikki klubi-illat ovat perjantaisin: taideklubit 15.2., 22.3. ja 5.4. ja nuorten klubit 15.3. ja 12.4.

Kulttuuriklubien avaavana esiintyjänä 15.2. nähdään tanssija, koreografi Heli Kärki improvisoidun live-musiikin säestyksellä.?

– Klubi-iltojen esitysten jälkeen on mahdollista ja toivottavaa tulla esittämään omia ideoita tuleville esityksille. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ikärajattomia, kertoo Tomi Pekkola.

Rytmiklubit vauhtiin Tullimakasiinissa

Haminan Kulttuuripalvelut käynnistää helmi-huhtikuussa Tervasaaren Tullimakasiinissa jazz- ja bluesmusiikkiin keskittyvät Rytmiklubit. Klubit ovat kuun viimeisinä perjantai-iltoina klo 18.30-23 ja niissä esiintyvät paikalliset rytmimusiikin taitajat. Illan konsertin jälkeen on luvassa kaikille avoimet jamit.

Iltojen isännäksi jalkautuu Haminan kaupungin kulttuurituottaja Tomi Pekkola.

Klubien aikataulu: 22.2. Jazz-ilta, 29.3. blues-ilta, 26.4. The White Tarzans-orkesteri. Tapahtumat ovat K18 Ravintola Hyökyn tiloissa.

Hyviä vinkkejä artistiksi aikoville

Haaveiletko urasta artistina? Tarvetta vinkeille oman musiikin esille tuomiseen ja markkinointiin?

Musiikin Tuottaja -tapaaminen pidetään keskiviikkona 20.2. klo 18 Haminan Nuorisotalo Manskissa (Rauhankatu 8), jossa Tommi Muhli puhuu mainetta niittäneistä bändeistään Varvara, Sinamore sekä historiastaan musiikin tuottajana Playground Music-levy-yhtiöllä.

Muhli kertoo myös luotsaamastaan Haminian Sounds ­levy-yhtiöstä, managerin työstä isoille artisteille sekä oman musiikin markkinoinnista.

– Luvassa hyviä neuvoja ja vapaata, rentoa keskustelua. Tapahtuma sopii erityisen hyvin paikallisille bändeille, artisteille ja esiintyjille jotka haluavat luoda omaa uraa, sekä kaikille musiikin harrastajille, vinkkaa Haminan kulttuurituottaja Tomi Pekkola.