Keppareitten tärkein aihio on vanha villasukka, jotka ohjaaja Päivi Kekäläinen on fyllännyt valmiiksi.

– Yleensä kerholaiset tekevät läksynsä kerhon alettua. Sen jälkeen kerholaiset esimerkiksi pelailevat pelejä, askartelevat tai jopa leipovat, kertoo Päivi.

14:ää lasta voi olla joskus vaikea pitää aisoissa, mutta Päivi on keksinyt nerokkaan helmi-systeemin lapsille:

– Jos lapsi käyttäytyy hyvin eikä häiritse muita koululaisia, hän saa pankkiinsa parhaimmillaan viisi helmeä. Keskiviikko on se päivä, jolloin helmillä maksamalla voi valita, mitä tehdään. Aktiviteetin voi lunastaa luovuttamalla sovitun määrän helmiä.

– Aktiviteettejä on muun muassa suosikkien suosikki leipominen, maalaaminen ja itse valittu salileikki. Salileikillä on myös vankat kannattajansa.

Ip-kerhossa käy myös vieraita, sillä se on oivallinen kohtaamisen paikka ikäihmisille ja koululaisille. Keppihevosten valmistamisessa oli mukana myös muutama Vehkalahden marttakerholainen.

– Meillä on Poitsilan koulussa hieno rehtori Nina Kärkkäinen, joka antaa tilaa toiminnallemme. 14 lapsen kanssa touhuaminen ei aina voi olla täysin näkymätöntä, mutta tavoitteemme on, että annamme muille oppilaille rauhan opiskella iltapäivisin omia juttujaan, kertoi Päivi.

Poitsilan ip-kerhossa vieraili myös Haminan koulujen aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori Sanna Silvo.

– Iltapäiväkerho toimii kahdeksassa koulussa, ensi syksystä lähtien 12:ssa. Kaikilla kerhoilla on ohjaajansa ja juttunsa, mutta on sitten paljon yhteistäkin, kertoi Sanna Silvo.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Ekaluokkalainen Peetu saa asiantunteva opastusta ip-toiminnan koordinaattorilta Sanna Silvolta.

Työn alla keppihepan häntäjouhet, asialla Camilla, 8 v.

7-vuotias Jade esittelee ylpeänä helmivarantojaan: leipomaan pääsee 20 helmellä!

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image