Ulottuvan varren päähän asennetulla motolla voi poistaa tarpeettomat puut hankalistakin paikoista, esittelee Kari Torniainen.

Haminan Pihakulman puutarhapäivä sai pihaharrastajat liikkeelle. Pihakulma avattiin nyt entistä laajempana.

– Pihakulmalla alkaa nyt neljäs kesä. Laajentumaan emme enää pääse, sillä toisella sivulla on vastassa kaupungin varikko ja toisella natura-alue. Tarpeitamme ajatellen Pihakulma on nyt sopivan kokoinen, sanoi Pihakulman isäntä Sami Suoknuuti.

Pihakulmaan on rakennettu eri tuottajien kivimateriaaleista koottu ideapiha, joka antaa osviittaa kiven käytön laajoista mahdollisuuksista. Kiviään pihaan ovat saaneet kotimaisen toimittajat Rudus ja Lakka sekä ruotsalainen Benders.

– Ideapihamme kautta voimme paremmin hahmottaa kivien käytön monipuolisia mahdollisuuksia. Betonikivien ohella tarjolla on monipuolinen valikoima luonnonkiviä.

Ruduksen edustajana paikalla ollut tuotepäällikkö Arttu Mattila sanoi, että Pihakulmassa on pihanrakentajan palvelut poikkeuksellisen hyvin esillä.

– Vastaavia myyntipisteitä on muuallakin, mutta täällä tuotteet mullasta, monipuolisiin soravaihtoehtoihin ja pihakiviin löytyvät rakennetuista osastoistaan ja valikoima on laaja. Vastaavaa hallittua kokonaistarjontaa en ole tavannut toistaiseksi muualla, sanoi Mattila.

Piha- ja puutarhapäivän työnäytöksen mannekiinina oli monikäyttöinen Volvo, jonka nosturin päähän asennettua sahakouraa eli motoa esitteli Kari Torniainen.

– Kun moto on ulottuvan varren päässä, tällä pääsee poistamaan hankalistakin paikoista tarpeettomat puut. Kun mukana seuraa myös vaihtolava, puu lähtee pilkottuna tontilta saman tien, esitteli Torniainen.

Pihakulma palvele asiakkaitaan arkisin klo 12–17 ja lauantaisin klo 10–14. Pihakulmassa on tarjolla myös vuokralaitteita, kuten täryjyrä, jyrsin, nurmikon ilmain ja kippikärryt.

  • Slider image
  • Slider image

Pihakulmaan rakennettu kivipiha avaa mahdollisuuksia kiven monipuoliseen käyttämiseen myös kotipihoilla.

Kivestä valmistuu myös näyttävä tulisija.

  • Slider image
  • Slider image