Cecilia on viihtynyt hyvin isäntäperheen luona Salmenkylässä. Hän myös tykkää Riku-koirasta. – Meillä kotona ei ole koskaan ollut koiraa. Kaksi kissaa tuli juuri vähän ennen kuin lähdin Suomeen. Cecilian vaihto-oppilasvuoden mahdollisti Asse Student Exchange Finland -järjestö, joka etsii jatkuvasti suomalaisia perheitä ohjelmaansa.

– Yritin lukea uutisia Suomesta. Suomi on niin erilainen kieli kuin kaikki muut kielet, että kielen opettelemisesta tuli minulle pakkomielle, Cecilia nauraa.

Opiskelu jossakin Suomen yliopistossa oli high school­in suorittaneelle Cecilialle kuitenkin vain yksi vaihtoehto ja kohta 18 vuotta täyttävä Cecilia aloittaakin kielitieteen ja sosiologisen antropologian lukemisen Edinburghin yliopistossa Skotlannissa tulevana syksynä.

Suomen kielen opiskelua hän ei silti jätä. Hän toivoo, että Skotlannista löytyisi opettaja tai joku ryhmä, jossa voisi jatkaa opintoja ja sanoo, että Skotlannissa on ainakin enemmän suomea puhuvia kuin Massachusettsissa.

Vaihto-oppilaaksi Cecilia tuli Suomeen, vaikka hänelle oli väitetty, että Suomi on täysin nörtti introverttimaa.

– Aivan täydellistä, Cecilia nauraa vastanneensa.

Hän myöntää itsekin olevansa introvertti toisin kuin hänen Espoossa vaihto-oppilaana oleva ystävänsä, joka Cecilian mielestä on täydellinen amerikkalainen ekstro­vertti.

– Amerikkalaiset ovat stressaantuneimpia ihmisiä maailmassa. Siellä on tärkeää olla aina ystävällinen ja kohtelias. Täällä ei ole niin paljon sosiaalista painetta ja on tilaa elää ja hengittää, Cecilia vakavoituu.

Conwayn perhe muutti viisi vuotta sitten Massachusettsin osavaltion pääkaupungista Bostonista pieneen Natickin kaupunkiin.

– Se on aivan tavallinen jenkkikaupunki. Ei paljon Haminaa suurempi ja on kuitenkin lähellä Bostonia. Bostoniin on suurin piirtein sama matka kuin täältä Kotkaan.

Haminassa Cecilia sanoo viihtyneensä hyvin ja kehuu isäntäperhettään aivan mahtavaksi.

– Äidin ja isän lisäksi perheessä on myös 15-vuotias tyttö, saman ikäinen kuin minun pikkuveljeni. Kaksi vanhinta lasta ovat jo muuttaneet pois kotoa.

Cecilia esiintyy myös Haminan kansalaisopiston nuorisoteatterin Tuhkimossa kuninkaan roolissa.

– Se on nykyajan tuhkimotarina. Vähän sarkastinen. Ensi-ilta meni hyvin, vaikka vähän jännitti, että en muista sanoja. Teatteri on auttanut myös kielen oppimisessa, Cecilia sanoo.

– Vaihto-oppilasryhmän kanssa kävimme Ylläksellä ja Tallinnassa. Lapissa en uskaltanut lasketella. Se vaikutti liian vaaralliselta, mutta yritin hiihtää.

Cecilia oli iloinen, että oli nähnyt Lapissa revontulia ja piti muutenkin Lapin luonnosta.

– Meillä Massachusettsissa on niemimaa Cape Cod, joka on suosittu lomakohde kesäisin. Siellä on paljon pieniä mäntyjä ja kodikkaita mökkejä. Se on aivan kuin Lappi kesällä.

Cecilian äiti ja täti tulevat kesäkuun alkupuolella Haminaan pariksi päiväksi ja Cecilia lähtee heidän kanssa kotimatkalle, mutta ennen sitä he aikovat matkustaa Turkuun ja tutustua ainakin Turun saaristoon.