Kaupat on saatu tehtyä ja osapuolet ovat tyytyväisiä, tuumivat Markku (vas.) ja Kai Kotola sekä Satu Saarinen.

– Myyntiratkaisu ei ollut helppo, muutamat kyyneleet piti vuodattaa ennen päätöstä, sanoi Saarinen, joka toimi Gebardissa yrittäjänä seitsemän vuoden ajan.

– Työ omassa ravintolassa on ollut mieluisaa ylä- ja alamäkineen. Nyt aion antaa aikaa itselleni, perusteli Saarinen henkilökohtaisia syitään.

Uudet omistajat lupaavat ravintolan jatkavan suurinpiirtein entiseen malliin. Myös yhdeksän tarjoilijan henkilökunta siirtyy kaupan mukana vanhoina työntekijöinä. Kotolan serkukset ovat metsäkoneyrittäjiä, molemmilla on oma yritys.

– Metsäkoneita emme aio jättää, nyt saamme vaan uusia haasteita yrittäjyyteemme. Ravintolan päällikkönä jatkaa Päivi Posti, kokenut alan osaaja, sanoi Markku Kotola.

Kai Kotola sanoi, että idea Gebardi Pubin hankkimisesta on pyöritelty jo pari vuotta:

– Kaikki alkoi aikanaan läppänä. Nyt asiat loksahtivat kohdalleen, talon henkilökunta on meille tuttua jo entuudestaan, sanoi Kai Kotola.

Ravintola Gebardin historia juontaa vuoteen 1991. Senjälkeen on kiinteistössä tehty kaksi laajennusta ja omistajatkin ovat välillä vaihtuneet. Asiakaspaikkoja ravintolassa on 200 ja ulkoterassilla vielää 100 paikkaa.

Omistajanvaihdosta juhlitaan tällä viikolla. Keskiviikkona musiikista vastaavat Flangers sekä rokkipuolen osaaja Joni & Tiki Acoustic Trio.

– Torstaina tarjoan asiakkailleni kakkukahvit ja perjantaina on inventaarion paikka. Uusien omistajien komennossa Gebardi Pub avataan jälleen lauantaina klo 14, valisti Satu Saarinen.

Uusien isäntien komennossa lauantaina 1.6. musiikeista vastaa klo 17–19 Trio Moj.