Ville Suntion ja Titta Roimolan aidosti aurinkoinen ilme kertoi kaiken.

– Lähes kaikkien aineiden kokeissa selvisitte paremmin kuin suomalaiset abit keskimäärin. Valtakunnallisessa lukiovertailussa hätyyttelimme ensimmäistä kertaa sijaa sadan parhaan joukossa, Jouni Hyyrynen hehkutti.

– Haminan lukiolla on käsittääkseni hyvä maine ja koulumme tunnetaan hyvästä yhteishengestä. Nämä asiat pitää pystyä säilyttämään myös tulevaisuudessa.

Hyyrynen kertoi, että opetussuunnitelman uudistus on edessä parin vuoden kuluttua ja silloin on yksi mahdollisuus monipuolistaa lukion tarjontaa.

– Erittäin suuri kaikkia lukioita koskeva muutos tulee eteen, jos Suomeen muodostettava hallitus pysyy ideassa laajentaa oppivelvollisuutta myös toiselle asteelle. Toteutuessaan se voi myllertää koko nykyistä järjestelmää varsin paljon.

– Mahdollisen hallituksen mahdollinen esitys voisi laajentaa yhteistyötä lukion ja ammatillisen koulutuksen välillä. Yhteistyöstä meillä Haminassa on jo pitkät perinteet.

– Olen vahvasti sen kannalla, että ammatillisen tutkinnon opiskelijat voivat halutessaan suorittaa myös lukio-opintoja ja lukiolaiset ammatillisia opintoja. Sen sijaan toisen asteen koulutuksen yhdistämiselle en lämpene. Lukio pysyköön lukiona.

– Yhteistyön lisääminen korkeakoulujen kanssa on edelleen kehittyvä trendi, jossa myös Haminan lukio on mukana. Niin ikään työelämäyhteistyö ja kansainvälisyys säilyvät agendallamme, Hyyrynen totesi ennen lakkien jakoa ja sanoi olevansa ylpeä edustavasta abijoukosta.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Ennen lakkien jakoa Sini Ahola ja Seylan Afsar sanoivat, että vähän jännittää. Sekä Sini että Seylan ovat jo hakeneet jatko-opintoihin.

Saana Husu oli hakenut jatko-opiskelupaikkaa useampaankin yliopistoon.

Lauri Antti Pakkanen sanoi olevansa ylpeä tunnollisesti opiskelleesta tyttärestään Rosasta. Rosaa sanoi, että häntä kiinnostaa laki ja politiikka ja hän lähteekin heti suorittamaan avoimessa yliopistossa kurssia ”johdatus oikeustieteeseen”.

Rehtori Jouni Hyyrynen kehui lakitettujen menestystä yo-kokeissa.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image