– Merkittävästä kyläläisestä tiedetään tänä päivänä aivan liian vähän. Sen vuoksi järjestämme Neuvottoman kouluun keskiviikkona 12.6. tilaisuuden, jossa kyläläisille ja muillekin halukkaille avataan Ahlbergin merkittävää työtä niin taiteilijana kuin pedagoginakin, kertoo Antti Mäkelä, kyläläinen ja yksi tilaisuuden järjestäjistä.

Tilaisuuden tavoitteena on, että Ahlbergin tunteneet tulisivat paikalle kertomaan muistojaan hänestä. Lippuja, logoja ja mitaleita hän suunnitteli useille yhteisöille.

Ahlbergin veistoksia on useissa julkisissa tiloissa. Hänen töitään ovat aikanaan tilanneet Haminan kaupunki, Vehkalahden kunta, kuntainliitot ja seurakunta. Ahlbergin töitä on myös StoraEnson tiloissa.

Kalevalan juhlavuoden mitalin kulttuurin edistämisestä Ahlberg sai 1985, Pro Vehkalahti mitalin 1986 ja kotiseututyön ansiomitalin 1987,

Vehkalahden kunnantaiteilijana Ahlberg työskenteli pariin otteeseen vuosina 1982–83, ja 1985–87 ollessaan virkavapaalla koulunjohtajan virastaan.

Esko Ahlbergin elämää ja vaiheita taitelijana muistellaan Neuvottoman koulussa keskiviikkona 12.6. Ahlbergin uran vaiheita avaa puheenvuorossaan haminalainen Marja-Leena Tamminen.

  • Slider image

Esko Ahlbergin tekemä Laivaveistämöiden muistomerkki on Neuvottoman koulun pihassa.

  • Slider image