Terveisiä Iisalmesta! Juha Kotonen esittelee tuoretta oluen toimittajalta saamaansa seinäkoristetta.

Rakennuksen isäntänä toimiva Juha Kotonen sanoo, että pari viikkoa ennen viime kesän Hamina Tattoota hän sai idean ravintolan perustamisesta tiloihin.

– Kun Aluevalvontakeskuksessa on nykyisin myös asiakaspalvelua, saimme oitis luvatkin baariimme. Laitoksen alapihalla oli parhaimmillaan satoja vieraita, kertoo Kotonen, joka on ollut tiiviisti ideoimassa ja rakentamassakin uusia puitteita.

– Suurin hidastava tekijä suunnitelmissamme oli kaavamuutoksen hitaus. Nyt kaava on lainvoimainen majoitus- ja ravintolatoiminnalle ja työt hotellihuoneiden rakentamisessa ovat käynnissä.

Kiinteistössä toimii 130-paikkainen ravintola. Takapihan toisen kerroksen terassi on aurinkovarma klo 18:aan saakka, jolloin aurinko kiepsahtaa etupihan puolelle. Skandinaavishenkisen ja valoisan lopputuloksen saavuttaneen suunnittelun on tehnyt Mari Lanu.

– Ravintolan tulevaisuudelle on harkittu myös ruokapuolta. Ohjelmapuolen kehittämisessä emme ole kiirettä pitäneet.

Uusi hotelliyhtiö on yksinkertaisesti nimeltään THE Hotel Finland Oy, baarin nimi THE Bar selviää sekin oitis.

– Tarjoamme hotellikapasiteettiamme kaikille halukkaille, mutta pääasiassa tähtäimessämme on se väki, joka syksyllä aloittaa mittavat rakennustyöt Googlessa. Emme luulekaan, että hotellibisnes kannattaisi Haminassa pelkästään turistien varassa, arvioi Kotonen.

Tattoon popup-kokemusten perusteella Juha Kotonen odottaa myös alkaneelta kesältä paljon:

– Baarimme toimii jo, hinnoittelumme on suoraviivaisen järkevää ja myös edullista. Meillä on hienot puitteet viihtymiseen, vakuuttaa Kotonen.

  • Slider image

Vasta-avatun baarin mainokset ovat vallanneet poliisiaseman sisäänkäynnin.

  • Slider image