16-vuotias Noora Pasi kotimaisemissaan Pappilansaaressa.

Haminalainen pesäpalloilija, 16-vuotias Noora Pasi, aloitti tänä vuonna naisten superpesis-sarjassa Lappeenrannan Pesä Yseissä joukkueensa nuorimpana. Superpesiksen lisäksi Noora pelaa kasvattijoukkueensa Haminan Palloilijoiden B-tytöissä sekä satunaisesti naisten suomisarjassa.

Noora pelaa ulkokentällä linjassa polttajana sekä sisäpelissa lähinnä etenijänä. Lukkarin tonttikin on tullut tutuksi.

Noora tuli valituksi ainoana haminalaisena vuotuiseen Itä-Länsi -peliin B-tyttöjen kamppailuun. Itä-Länsi -pelit pelataan viikonvaihteessa Seinäjoella.

– Valituksi tulevat joukkueiden parhaimmat pelaajat ja olen iloinen valinnasta. Tulevaisuudessa olisi hienoa päästä pelaamaan myös naisten Itä-Länteen.

Noora aloitti pesäpallon noin 5-vuotiaana isän vietyä hänet harjoituksiin ja jäi sille tielle. Pesäpallossa häntä kiehtoo yhdessä tekeminen.

– Ei tarvitse kilpailla yksin eikä peli myöskään kaadu yhteen huonoon suoritukseen. Peli on myös taktinen ja haastava, eikä koskaan voi tulla liian hyväksi, miettii Noora.

HP:ssa Noora on pelannut aina ja tämä vuosi on ensimmäinen kerta myös vieraassa joukkueessa Lappeenrannan Pesä Yseissä.

– Olihan se alkuksi jännittävää mennä uuteen joukkueeseen, mutta lämmin vastaanotto helpotti paljon. Superpesiksessä pelaaminen on aina ollut haaveena ja on todella mahtavaa päästä vihdoin toteuttamaan sitä.

Nooran uralle on mahtunut paljon onnistumisia ja hyviä muistoja.

– Paras muisto on varmaan D-tyttöjen Suomen mestaruus Rauman pesäpalloleiriltä vuonna 2016. Koskaan ei onneksi ole ollut suurempia loukkaantumisia.

Nooran pelaamista ei ole haitannut lukio-opiskelu, vaan hän on onnistunut yhdistämään koulun ja pesäpallon.

– Olen iloinen koulun tarjoamasta mahdollisuudesta urheiluakatemiaan, jolloin voin treenata osana koulunkäyntiä. Urheilu vie sopivasti mielestä pois stressaavan kouluarjen.

Koulun ohella paljoa vapaa-aikaa ei kuitenkaan jää eikä muita harrastuksia ole:

– Välillä jää ajanputteessa kokeisiin lukeminenkin pelireissujen automatkoille.

Nooran monet ystävät pelaavat myös pesäpalloa, joten kiireestä huolimatta hän pystyy viettämään aikaa ystäviensä kanssa.

Noora haluaa muiden nuorten seuraavaan kutsumustaan harrastusten suhteen.

– Haluan kaikkien nuorten pesäpalloilijoiden muistavan lajin hyvät puolet, vaikka välillä on todella rankkaa. Lopulta harjoittelu kuitenkin palkitsee.

  • Slider image

Vielä viime kaudella Noora Pasi touhusi lautasen äärellä lukkarina. Nyt on ulkokentän pelipaikka polttolinjalla.

  • Slider image