Haminan Palloilijat hakee uusia kannattajia Kotkan puolelta. HP:llä on toki ollut kotkalaisia peruskannattajia aina, mutta ensi viikon lauantaina 13.7. Kotkassa pelataan ykköspesiksen kärkiottelu HP – Manse Pesis.

Taustalla on yhteistyö seurojen FC KTP:n ja Haminan Palloilijoiden välillä. Kun pesäpallo aloittaa Arto Tolsa Areenalla klo 13, klo 17 kentän valtaa jalkapalloilu ja FC KTP, joka kohtaa ykkösdivarin kamppailussa AC Kajaanin.

Ottelupari on samalla erikoistarjous kaikille katsojille, sillä molemmat pelit voi nähdä yhdellä pääsymaksulla.

Ykköspesis ja jalkapalloilun ykkösdivari ovat valtakunnallisia sarjoja, joissa pitkät pelimatkat ovat taloudellinen rasite molemmille seuroille. Vaikka niin HP kuin KTP:kin vetävät jatkuvasti sarjoissaan suurimmat katsojamäärät, eurot on laskettava tarkkaan, sillä molemmilla seuroilla rahaa vie myös mittava junioritoiminta.

FC KTP:llä on selkeä tavoite saada katsomoihinsa lisää väkeä Haminasta. HP:n tavoitteet ovat kääntäen täsmälleen samanlaiset.

Taustalla on myös laajempia suunnitelmia. Kun katsojapohja laajentuu, paranevat molempien seurojen taloudelliset toimintaedellytykset. Mahdollisuudet myös seurojen yhteistyöverkostojen laajentamiselle ottavat askeleen eteenpäin. Kaikki on kiinni alueen talouselämän resursseista ja halusta toimia urheiluseurojen taustavoimana.

Kun urheilun tuote on kunnossa, se kiinnostaa yleisöä, mutta myös yhteistyökumppaneita.

Jorma Haapamäki

Päätoimittaja