HP:n joukkueen nuorimmainen, vuonna 2009 syntynyt Inka Hovi suuntaa seuraavaksi Kankaanpäähän Naperoleirille, joka on hänelle jo kahdeksas valtakunnallinen leiri. Espoon Tenavaleirillä Inka esitteli taitojaan lyhyillä lyönneillä, tässä lähtee tyylikäs tuppinäpy.

Haminan Palloilijain E-tytöt voittivat valtakunnallisen Tenavaleirin mestaruuden Espoossa häviämättä peliäkään! Viiden päivän aikana joukkue pelasi 12 peliä.

Joukkueen pelinjohtaja Marko Hovi kertoi, että turnaukseen lähdettiin ilman varsinaisia menestymistavoitteita:

– Tavoitteenamme oli vain parantaa omaa peliä monilla  osa-alueilla. Se toteutuikin, sillä viimeisissä peleissä olimme todella hienossa vireessä. Tiukin paikka meillä oli pelissä Lapuaa vastaa, sen voitimme niukasti 7–6, arvioi Hovi.

HP:n pelistä paistoi vuosien yhdessäpelaaminen ja -tekeminen. Joukkueessa oli kuusi 2007-syntynyttä tyttöä, kolme 2008-tyntynyttä ja yksi 2009-syntynyt tyttö.

– Kuusi vuotta olemme pelanneet ja harjoitelleet. Se näkyi leirillä suoritusvarmuutena, siinä olimme muita edellä. Kun jutut räpylän kanssa ovat vaivattomia, siinä sivussa kasvaa myös taktinen osaaminen.

– Pelimme kulmakivi oli hyvä ulkopeli, sillä me puudutimme vastustajien sisäpelin. Moni asia on tehty oikein ja meidän pelaaminen sai suurta huomiota muiden joukkueiden taholta. Nämä valtakunnalliset turnaukset ovat hyviä mittareita tason kehittymiselle.

– Viime kesänä Tenavaleirillä ylsimme toiselle sijalle, nyt otimme vielä askeleen eteenpäin!

Edellinen valtakunnallisen leirisarjan mestaruus tuli Haminaan ja HP:lle D-tyttöjen ikäluokassa vuonna 2016. Nyt sama joukkue pelaa lähes identtisenä B-tyttöjen superpesistä!

Haminan Palloilijat oli mukana E-ikäisten Tenavaleirillä Espoossa neljällä joukkueella. Kilpasarjan tyttöjoukkueen ohella toinen tyttöjoukkue pelasi pelisarjassa. Myös pojissa oli seuran joukkueet kilpa- ja pelisarjoissa.

– Kilpasarjassa sijoituimme sijalle 10 ja pelasimme erinomaisen turnauksen. Myös pelisarjan poikamme menivät pitkin askelin eteenpäin, kertoi kilpasarjan poikien joukkueen pelipäällikkö Marko Pasi.

  • Slider image

HP:n E-tyttöjen pelit on pelattu ja kultamitalit roikkuvat kaulassa! Pelajat eturivissä vas. Riia Lappalainen, Vilma Tuutti, Ira Heikkilä ja Linnea Porkka sekä takana vas. Inka Hovi, Emmi Oleander, Anni Pärtty, Milla Nakari, Saana Pellinen ja Pinja Pasi. Ryhmän takana piileskelevät pelinjohtaja Marko Hovi ja kakkonen Kati Pärtty. Joukkueenjohtajana ryhmää komensi Kati Hovi, huoltajana ahersi Laura Pellinen.

  • Slider image