Rave Salah toi Vanhat koneet -näyttelyyn Venäjällä valmistetun Uralin.

 

Pyhällön kesätorilla juhlistettiin lauantaina Jouko Yläjääsken valintaa vuoden kymenlaaksolaiseksi maaseututoimijaksi.

– Turkialla asuva Jouko Yläjääski on innostaja ja tiedonhankkija. Hän perehtyy aina perusteellisesti asiaan, jota lähtee ajamaan eteenpäin ja käyttää kaikkia kanavia viedäkseen suunnitelmat toivottuun lopputulokseen, Kymenlaakson Kylät ry:n puheenjohtaja Sami Porkka luonnehti Yläjääsken määrätietoisuutta.

Kukkien ja kunniakirjan lisäksi Jouko Yläjääski sai Suomen Kylät ry:n kultaisen ansiomerkin ja myös Pyhällön Kylät ry muisti Yläjääskeä lahjalla, jota lahjan luovuttanut yhdistyksen puheenjohtaja Katriina Liikkanen luonnehti pieneksi ja lasiseksi.

Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Sepran ja Pohjois-Kymen Kasvun edustajista koottu valintatoimikunta esitti Jouko Yläjääsken nimeämistä maaseututoimijaksi ja Kymenlaakson Liitto vahvisti valinnan jo huhtikuussa.

– Maakunnalliset valinnat on lähetetty Suomen Kylät ry:n valtakunnalliseen kisaan. Valtakunnallinen vuoden kylä ja kunniamaininnan saavat henkilöt julkistetaan elokuun loppupuolella, Kymenlaakson Kylät ry:n kyläasiamies Elina Seppänen kertoi.

Helle helli toriväkeä tämän kesän viimeisellä kesätorilla. Kauppa kävi hyvin ja Ilmari Liikkasen vetämä torikaraoke oli oikea vetonaula. Katriina Liikanen lupasi, että Pyhällön kesätorit jatkuvat taas ensi kesänä.

Tuttuun tapaan viimeisellä kesätorilla oli esillä myös vanhoja menopelejä ja koneita. Yksi erikoisimmista oli Rave Salahin sivuvaunullinen moottoripyörä Irbit MZ vuodelta 1963. Pyörä tunnetaan Rave Salahin mukaan paremmin nimellä Ural.

– Kun pyörä tuli Venäjältä, se oli maalattu kokonaan vihreällä mattamaalilla. Siinä oli aikamoimen putsaaminen ja talvi meni, kun kävi koko tekniikan läpi.

Rave Salahin kertoi, että 650-kuutioisessa pyörässä on 28 hevosvoimaa.

– Käyn tällä pari kertaa vuodessa kaupungilla ja lisäksi pörräilen tässä kylillä.

– Se on aika vikuri ajettava. Ajelen yleensä seitsemääkymppiä. Kyllä sillä varmaan yhdeksääkymppiäkin pääsisi, Rave Salah tuumi.

  • Slider image
  • Slider image

Jouko Yläjääsken valintaa Kymenlaakson vuoden maaseututoimijaksi juhlistettiin Pyhällön kesätorilla. Kymenlaakson Kylät ry:n puheenjohtaja Sami Porkka nosti esiin Yläjääsken ansioita. Paikalla oli myös yhdistyksen kyläasiamies Elina Seppänen.

Torikahvilan makeat ja suolaiset syötävät maistuvat aina Pyhällön kesätorilla.

  • Slider image
  • Slider image