Kotkalainen Roope Palmu nousi vahvasti julkisuuteen menestyttyään viime syksynä Voice of Finland -laulukilpailuissa. (Kuva: Maanatiri)

Elomarkkinoiden avajaisohjelma alkaa heti kulkueen päätyttyä Puistotalon terassilla noin kello 17.30. Avajaisissa esiintyy HaVeStep -tanssiryhmä ja markkinavouti Pentti Hannula julistaa markkinat avatuiksi. Osana ohjelmaa on myös parhaan kulkueryhmän palkitseminen. Palkintoraadissa ovat tänä vuonna muusikko Pinja Viitasaari, valo- ja videokuvaaja Vesa Hovi ja kulttuurituottaja Ilkka Muurman. Viime vuonna parhaan kulkueryhmän palkinnon voitti Kujansuu MC.

Sotilasmusiikki 200 -tapahtuma näkyy ja kuuluu vahvasti Elomarkkinoiden avajaispäivänä. Kaartin, Laivaston ja Rakuunoiden varusmiesbändit soittavat kolme erilaista keikkaa päivän aikana Haminan Puistotalon terassilla.

Ohjelman painopiste on lauantaina 10.8. Puistotalon terassilla, ohjelman takaa Haminan Tattoon ystävät ry. Odotettu tähtivieras on kotkalainen artisti Roope Palmu.

Teinisirkus aloittaa lauantaina jo klo 9.30, jolloin myös Mariia Vok avaa kasvomaaluspisteensä lapsille.

Haminan nuoriso-orkesteri astuu areenalle klo 10 ja Kymenlaakson Puhaltajien lastenkonsertti alkaa klo 11.

Lauantain ohjelman Puistotalon terassilla huipentaa klo 12 Voice of Finlandista tuttu kotkalainen lahjakkuus Roope Palmu, joka esiintyy ensimmäisen kerran Haminassa oman bändinsä Das Soulin kanssa.

– Ohjelmassamme on monipuolista viihdemusiikkia rockista balladeihin ja menevämpäämpään musiikkiin unohtamatta hard rockiakaan. Jokaiselle jotakin on tavoitteenamme, avaa Roope.

Roope kertoo, että kevät meni tiukasti Voice of Finland -kilpailun merkeissä.

– Viikot menivät kuvauksissa Turussa ja se haittasi opintojani. Senvuoksi valmistumiseni Kymen Konservatoriosta venyy syksyyn, kun suuri osa kurssikavereistani ovat saaneet jo todistuksensa näppiin.

– Opintoihini jäi paikattavaa, pianonäytön kanssa tulee kenties hikisin ottelu. Varsinaisesti omaa instrumenttia minulla ei ole, mutta nyt olen harjoitellut aktiivisimmin kitaran kanssa, pohtii Roope.

Roope Palmun orkesterissa Das Soul musisoivat Markus Laine, kitara, Miro Kananen, basso, Oskari Rönkkö, rummut sekä Sara Hillebrandt.

– Miro nuorimpana jatkaa opistojaan vielä, muut valmistuivat suunnaten jo muualle jatko-opintoihin.

Miten menestys on vaikuttanut omaan elämääsi?

– Minut tunnetaan nyt ja onnitteluja tulee tuntemattomiltakin. Voice of Finlandin ansiosta myös keikkapuoli vetää selvästi aikaisempaa paremmin, arvioi Roope.

Lauantain ohjelmapaketin rakentanut Hamina Tattoon ystävät ry on muutama vuosi sitten perustettu yhdistys, joka tukee toiminnallaan Hamina Tattoota ja sotilasmusiikkia.

– Meillä on nyt 70 – 80 jäsentä mutta lisää sopii. Jäseneksi voi ilmoittautua vaikka lauantain tapahtuman yhteydessä, Kesäpuiston kulmalta löytyy telttamme, jossa asian voi hoitaa, sanoo Tattoon ystävien puheenjohtaja Virve Häkkinen.

– Jäsenistöllemme olemme järjestäneet matkoja konsertteihin ja olemme vierailleet myös Oslon ja Malmön Tattootapahtumissa.

  • Slider image

Viime vuoden paraatia oli seuraamassa kaikenikäistä kansaa.

  • Slider image