Junioreiden lähdössä autolla numero 2 JR-Racing otti heti kärkipaikan. Vieressä autolla numero 1 kisasi HaPKin Ruutulippu-tiimi.

 

Leikkimielisen kisan järjestelyistä vastasivat tuttuun tapaan Haminan linnoituksen wanhat talot ry:n aktiivit. Tavoitteena on elävöittää vanhaa keskustaa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tässä he ovat myös onnistuneet. Pientä pilkettä silmäkulmassa oli nytkin, vaikka kisat järjestettiin jo viidettä kertaa. Ruutulippu oli Haminan tyyliin huomattavasti virallista ruutulippua suurempi.

Kisat ajettiin esikuvansa hengessä joukkuekilpailuna. Kisan kestoa ei kuitenkaan määrännyt aika vaan ajetut kierrokset. Kilpasarjassa ajettiin 24 ratakierrosta puutalokorttelin ympäri. Muissa sarjoissa kierroksia on vähemmän.

Katujen herruudesta oli kilpailemassa kaikkiaan 26 joukkuetta, mikä jo kertoo tapahtuman suosiosta. Kovinta vääntö oli kilpasarjassa, jossa Vehkalahden Veikkojen hiihtäjien ja varuskunnan urheilijoiden välillä kamppailu oli kovaa. Välillä johtopaikkaa piti VeVen joukkue ja välillä Havu. VeVen joukkue tuli kuitenkin maaliin ensimmäisenä ja sai haltuunsa myös kiertopalkinnon. Hyvän startin saanut Team Ouzo sai pronssia.

Jokkisluokassa voiton pokkasivat Kaasukeket. Erikoispalkinnon tyylikkyydestä sai sarjassa viimeiseksi jäänyt Haminan Teatterin joukkue. Valinnan vaakakupissa painavat nopeuden sijasta ajoasu, asenne ja efektit.

Junioriluokassa heti lähdössä kärkipaikan ottanut JR-Racing piti paikkansa loppuun asti. Jere, Jimi ja Joonatan Rinkinen nousivat korkeimmalle palkintopallille myös viime vuonna. Lasten sarjassa voiton veivät Turbokiiturit.

Kisat ajettiin Haminan Polkuautopuiston autoilla ja selostuksesta vastasi Haminan linnoituksen wanhat talot ry:n Matti Parpola.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Kovin kamppailu kilpasarjan ykkössijasta käytiin VeVen ja Havun joukkueiden välillä.

VeVen hiihtäjät Benjamin Tasa, Saku Hakulinen ja Petrus Tasa polkivat kilpasarjassa ykkössijalle. Benjamin Tasa sanoi, että hiihtäminen on paljon helpompaa.

Jokamiesluokassa erikoispalkinnon tyylikkyydestä sai Haminan Teatterin joukkue, jossa kisailivat Jouni Hämeenniemi sekä Janna ja Jouni Saikkonen.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image