HP:n juhlinta alkoi lauantaina Vallikentällä jatkuen ja huipentuen sunnuntaina Raumalla. (Kuva: Ella Taponen)

Haminan Palloilijoiden naisjoukkue varmisti viikonloppuna nousunsa ykköspesikseen voittamalla kahdesti Rauman Feran. Haminassa lukemat olivat lauantaina HP:lle 2–0 (4–3, 6–2), mutta sunnuntaina oli Raumalla tiukempaa. Supervuoron jälkeen haminalaiset poistuivat kentältä voittajina, kun peli päättyi lukemiin 1–2 (12–2, 4–10, 2–3).

Pari vuotta sitten HP ylsi jo karsimaan ykköspesispaikasta, mutta Pöytyä vei tuolloin voiton nousten ykköseen. Vuosi sitten HP kariutui lohkon välierävaiheeseen Siilinjärveä vastaan, mutta nyt kantti kesti maaliin saakka.

Lauantain ottelussa HP antoi vieraille heti kolme juoksua eteen löysällä pelaamisella, mutta Nea Forsellin ja Noora Pasin kotiutukset riittivät jaksovoittoon. Toinen jakso oli selvemmin HP:n.

Raumalla Fera vei avausjakson puhtaasti komeilla kotiutuslyönneillä. Toisen jakson ratkaisuina olivat Inka Pietilän kaksi läpilyöntiä (kaksi kunnaria + neljä juoksua), mutta ratkaisu oli haettava supervuoroparista.

– Siinä annoimme vastustajalle omilla virheillämme kaksi juoksua eteen, mutta superpesiksen kokenut kaartimme Inka Pietilä, Saara Suomalainen ja Noora Pasi väänsi väkisin ratkaisevat voittojuoksut, sanoi pelinjohtaja Jussi-Pekka Toikka.

– Nyt eivät paukut jääneet ratkaisupeleissä piippuun. Toivon tämän ryhmän jatkavan ensi kaudella!

Toikka sanoo, että harjoittelun tasoa voidaan vielä nostaa. Jalkanopeutta Toikka haluaa lisää ensi kauden joukkueeseen.

– Kuntovalmentajamme Reijo Kauppila on tehnyt hyvää työtä, josta kertoo myös se, että joukkue on välttänyt suuremmat loukkaantumiset. Nuoret pelaajamme ovat olleet ikäluokkiensa huippuja, se on erinomainen pohja tulevaisuuden rakentamiselle, sanoi Toikka.

Ratkaisupeliä oli Raumalla seuraamassa myös HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

– Kolme vuotta olemme hakeneet nousua. Nyt se tuli pelaamalla ja nuoren joukkueemme kehityspolku jatkuu, sanoi Hovi.

Ensi kaudella HP:llä on sekä miesten että naisten joukkueet ykköspesiksessä.

– Hamina on pesäpallokaupunki. Lauantaina Vallikentällä oli yli 500 katsojaa, joka on enemmän kuin useimmissa naisten superpesispeleissä. Raumalle Haminasta läksi täysi bussillinen kannattajia.

Kokemus oli valttia

HP:n kokenut kaarti tuli vahvasti esiin ratkaisuvaiheissa. Joukkueeseen täksi kaudeksi siirtyneet Saara Suomalainen ja Inka Pietilä toivat mukanaan 10 kauden superpesiskokemuksen.

Superpesistä tämän kauden Lappeenrannan Pesä Yseissä pelannut lahjakas Noora Pasi vapautui mukaan loppukauden peleihin antaen  ratkaisevan lisäruiskeen koko ryhmälle.

Viiden Itä-Länsi -pelin Inka Pietilän panos oli Raumalla mykistävä: 18 kärkilyönnin ohella hän löi tilastoihin 2+4 tehot.

Inka Pietilä, 28, uskoo tuoneensa Saara Suomalaisen ohella nuoreen joukkueeseen rauhallisuutta ja malttia.

– Joukkueen pelinlukeminen on parantunut ja kai oma esimerkkimme on siinä ollut jonkinlaisessa roolissa. Vaihtolyönnit ovat tärkeitä juttuja tilanteiden rakentamisessa ja nuo kunnarithan tulivat Raumalla lempilyönneistäni kolmosjatkeelle, kertoi Pietilä.

– Tämä kausi ei jättänyt jossittelulle varaa, seilasimme se tappiotta, tiukatkin pelit käänsimme lopulta voitoiksemme.

Inka Pietilä arvioi, että HP:n nuorella joukkueella on mahdollista ottaa vielä pitkiä askeleita eteenpäin niin yksilötasolla kuin joukkueenakin.

– Fyysiseen puoleen pitää vielä panostaa, se tuo tekemiseen myös lajivoimaa. Taitopuoli kyllä kehittyy siinä rinnalla, arvioi Pietilä.

Omasta jatkostaan Pietilä ei voitonhuumassa sanonut mitään:

– Nyt on juhlan aika, ensi kauden pelijuttuihin voi palata myöhemmin.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

HP:n jokeri Nea Forsell oli väkevässä roolissa kauden tärkeimmissä peleissä. Taustalla Elina Muurman (oik.) ja Annina Marttila. Raumaa lukkaroi Vilma Heinola. (Kuva: Ella Taponen)

HP – Rauma -pelissä Haminassa Noora Pasin (toinen oik.) iskemää kunnaria kiirehti juhlimaan koko joukkue. (Kuva: Ella Taponen)

Elina Muurman on vahtinut koko kauden HP:n 1-pesää. Tässä tilanteessa pesäkilvan häviää Rauman Alina Rosendahl. (Kuva: Ella Taponen)

Nea Forsell ehti kotipiiriin ennen palloa, jota kurkottaa Rauman lukkari Vilma Heinola. (Kuva: Ella Taponen)

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image