Koulutuksessa mukana olivat myös Markku Ruusu, Ville Tolvanen ja Santtu Pärssinen.

Haminan Uimaseura on saanut tälle vuodelle 7000 euroa avustusta Olympiakomitealta toiminnan laajentamiseen.

– Tavoitteena on lisätä ryhmävuoroja niin pikku kuin isossa altaassa. Lisäksi tavoitteena on pienentää niin sanottua drop-outia. Tällä hetkellä monet 13-15 vuoden ikäiset harrasteuimarit jäävät pois ohjatusta uinti- sekä seuratoiminnasta, Haminan Uimaseuran johtokunnan jäsen ja laajentamissuunnitelmia koordinoiva Ville Tolvanen toteaa.

– Viime viikonvaihteessa saatiin koulutettua seuran omia ohjaajia ja valmentajia. Viimeisillä tiedoilla ”aseistetut” valmentajat ja ohjaajat pystyvät nyt opastamaan uimareita niin pienessä kuin isossa altaassa. Pienten lasten ohjattuun harjoitukseen on ollut tulossa enemmän uimareita, kuin on voitu ottaa, koska meillä ei ole ollut riittävästi ohjaajia eikä allasvuoroja tarjolla.

– Nyt ryhmiä voidaan lisätä, koska osa saadusta tuesta on ohjattu lisäohjaajien kouluttamiseen. Haminan Uimaseura järjestää muun muassa vesiralli-ohjaajakoulutuksen lokakuun aikana, Tolvanen jatkaa.

– Suunnitelmissa on myös järjestää uintiharjoittelun lisäksi ohjattua kuntosali- sekä fysiikkaharjoittelua, jonka kohderyhmänä ovat yli 13-vuotiaat harrasteuimarit. Toiminnan laajentamisen tavoitteena on tarjota nuorille lisäliikuntamahdollisuus laajentamalla seuratoimintaa ja tietenkin tavoitteena on, että nuoret innostuisivat näin jatkamaan myös uintia. Seura tulee myös tarjoamaan oman allasvuoron pääsääntöisesti tekniikkakurssin käyneille aikuisuimareille.

Ville Tolvanen sanoo olevansa kiitollinen, että laajentamishankkeen puitteissa on auennut myös uudenlaisia yhteistyökanavia.

– Kuntosali Sykkeen Johanna Bies antoi muun muassa salinsa käyttöömme koulutuksen lihaskuntotreeneihin. Hankkeen tiimoilta saimme myös niin sanotusti pään auki seuran ja Kuntokeskus Sykkeen yhteistyölle.

– Olympiakomitealla on joka vuosi tietty potti rahaa, joka jaetaan seuroille. Kriteerit ovat kuitenkin tiukat ja tuki tulee käyttää harrastustoimintaan, ei kilpaurheiluun.

– Meidän seurassamme on yli 250 jäsentä, joista 15-20 on kilpauimareita.

– Jos ja kun saamme tämän vuoden tavoitteet täytettyä, niin meillä on mahdollista saada Olympiakomitealta vielä ensi vuonna 4500 euron lisärahoitus, Ville Tolvanen sanoo.

– Olemme jo aloittaneet toteuttaa suunnitelmia, joiden avulla pystymme rahoittamaan toiminnan laajentamisesta aiheutuvat lisäkulut siinä vaiheessa, kun tuki olympiakomitealta päättyy. Seuran johtokunta on linjannut, että jäsenten vuosimaksuja ei koroteta toiminnan laajentamisen johdosta.

Uimaseuran 110-vuotisjuhlissa seuran puheenjohtaja Santtu Pärssinen palkittiin Suomen Uimaliiton ansiomerkillä, joka on arvoasteikolla korkein saatavissa oleva. Ansiomerkin luovutti Uimaliiton puheenjohtaja Sami Wahlman. Santtu Pärssisellä on menossa 27. vuosi uintivalmentajana ja 23. kausi seuran puheenjohtajana. Ville Tolvanen kuvailee, että Pärssinen on seuran sydän ja hartiat.

  • Slider image

Toisena kouluttajana oli entinen olympiatason kilpauimari Matti Rajakylä, jolla on muun muassa pronssimitali 50 metrin perhosuinnissa Triasten EM-kilpailuista vuodelta 2005. Toinen kouluttaja oli Juha Heikkinen, jonka vastuualueena oli uimarin fysiikka.

  • Slider image