Sini Muurman (vas.), Annika Vuorinen ja Vilma Hyttinen valitsivat monen muun lailla hyvinvointipäivän ohjelmakseen rytmilliset tanssit.

Tarjolla oli toki edelleenkin liikunnallisia vaihtoehtoja kehonhallinnasta tanssiin ja koripalloon, mutta paljon oli nyt muutakin.

– Nyt oppilat saivat valita ihan itse tarjonnasta kohteet, joihin osallistuivat. Se taisi olla kaikkien mieleen. Nyt oli muutakin kuin pakkoliikuntaa, kertoo lukion liikunnanopettaja Kristiina Tjeder.

Tjederin lisäksi ohjelmatyöryhmään kuului neljä opettajaa sekä muutama oppilashuollon edustaja.

Vierailevana tähtenä oppilaille luennoi Henrik Norrena Elämän sankarit ry:stä. Nuorten hyvinvoinnin edistämistä kuunneltiin tarkalla korvalla.

– Joka viidennellä lukiolaisella on tutkimusten mukaan jonkintasoisia uupumus- ja mielenterveysongelmia. Norrena avasi porukoille ovia, joiden kautta ongelmat osaa havaita ajoissa, sanoo Tjeder.

Arjen hallinta on etenkin lapsiperheissä tuttu juttu, mutta sen kanssa taistelevat myös lukiolaiset.

– Kaikki eivät saa unta riittävästi. Mobiililaitteet polttavat käsissä pitkälle yöhön vaikka pitäisi jo painaa päätä tyynyyn. Myös kurssivaatimukset kiristyvät koko ajan ja paineita tulee sitäkin kautta.

Hyvinvointipäivän ohjelmaan oli kutsuttu myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Joogaan oppilaita johdatteli Heidi Leppämäki, kehonhallintan ja keppijumppaan Heta Ahonen. Suunnistuksen saloja availi Reijo Koski ja Haminan Ladun väki johdatteli halukkaat retkelle Kirkkojärven rantaan, jossa puuhastelun kruunuksi oli tarjolla nokipannukahvit.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Rytmiliikuntaan lukiolaisneitosiat johdatti tanssikoreografi Elina Päiviö.

Tälle lukiolaispolvelle letkajenkka oli uusi juttu.

Haminan Ladun porukka organisoi lukiolaisille retken Kirkkojärven rantaan. Kun laavu saatiin pystyyn, retki huipentui nokipannukahveihin!

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image