Ansiomerkin saaneista kokoomuslaisista olivat juhlassa paikalla Ari Lekander (vas.), Juha Klami, Jarmo Linturi ja Tero Pasi. Pertti Toikan ansiomerkin vastaanotti hänen puolisonsa Marja-Leena Elovaara. Oikealla Haminan Kokoomuksen kunniapuheenjohtajaksi kutsuttu Erkki Rautamaa komean nuijansa kanssa.

Erkki Rautamaa kutsuttiin Haminan Kokoomuksen kunniapuheenjohtajaksi jo kevätkokouksessa. Järjestön 100-vuotisjuhlassa kunniapuheenjohtaja oli myös virallisesti kukitettavana.

Rautamaalla on pitkä ja monivaiheinen historia Kokoomuksen toiminnoissa.

– Kiinnostukseni kuntapolitiikkaan heräsi jo 1975 ollessani vielä Puolustusvoimien palveluksessa. Vaaleissa olin ehdolla varuskunnan listoilla, joka oli vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa, muistelee Rautamaa.

– Siirryttyäni reserviin 1989 liityin saman tien puolueeseen, jossa on kyllä riittänyt moninaisia tehtäviä.

Haminan Kokoomuksen puheenjohtajana Rautamaa on ollut useampaan otteeseen, samoin puolueen kunnallisjärjestössä eri tehtävissä.

– Varavaltuutetun roolissa olen ollut myös päättämässä Haminan kaupungin asioista.

Omassa puheenvuorossaan 100-vuotisjuhlassa Rautamaa harmitteli sitä, ettei tämä juhlavuosi jääkään Haminan Kokoomuksen historiaan yhteistoiminnan ja rakentamisen vuotena.

– Yhdistyksen hallituksen siipien suojassa muutama valtuutettu erosi valtuustoryhmästämme pettäen äänestäjänsä. Suunta on väärä. Vain valtuustoryhmän rakentava toiminta ja johdonmukainen yhteistyö muiden ryhmien kanssa antaa äänestäjille terveen vinkin kannattaa Kokoomusta, sanoi kunniapuheenjohtaja.

– Tilanne on ikävä. Jään odottamaan, että tilanne korjaantuu ja suunta muuttuu haminalaisten parhaaksi.

100-vuotisjuhlassa jaettiin myös koko joukko ansiomerkkejä puoluetoiminnassa ansioituneille. Kultaisen leijonamerkin sai Jarmo Linturi. Valkoisella leijonamerkillä muistettiin Juha Klamia, Ari Lekanderia ja Milko Niemeä. Kultaisen ja valkoisen leijonamerkin on myöntänyt Kokoomuksen puoluehallitus.

Kokoomuksen Kaakkois-Suomen piirihallituksen myöntämän sinisen leijonamerkin saivat Veli-Matti Hartikainen ja Tero Pasi ja Vihreällä leijonalla muistettiin Satu Kankalaa, Tapio Lepistöä ja Pertti Toikkaa.