Veera Toikka (vas.) on kasvanut urheiluluokan kautta jo lukiolaiseksi. Jenna Pellinen, Niilo Heiskanen ja Joona Hirvilahti aloittivat seiskaluokan urheiluluokassa tänä syksynä.

Pappilansalmen koulussa ollaan kokoamassa jälleen seuraavaa urheiluluokkaa, joka aloittaa seiskaluokalla ensi syksynä. Innokkuutta pyrkiä urheiluluokalle testattiin viime viikolla tiedottamalla asiasta oppilaiden vanhemmille ja tilaisuus toimi, kuten koulussa haluttiinkin.

– Näyttää siltä, että halukkuutta olisi jopa viime vuotta enemmän, pohti Pappilansalmen koulun rehtori Suvi Takkinen.

Nyt oli vasta tarjolla tietoa syksyllä aloittavan urheiluluokan haasteista. Urheiluluokalle haetaan joulukuussa erityisellä hakulomakkeella, jossa selvitetään hakijan urheilulliset taustat ja motiivit. Tammikuussa hakijat joutuvat vielä testiin, jossa liikunnalliset valmiudet on lyötävä tiskiin.

– Urheiluluokka kiinnostaa haminalaisia laajasti, luokallehan voivat pyrkiä kaikki Haminassa syksyllä peruskoulun seiskaluokan aloittavat. Luokka on tarkoitettu vain haminalaisille, vaikka kiinnostusta on tullut myös naapurikunnista.

Voisiko urheiluluokka toimia myös vetovoimatekijänä Haminalle?

– Miksei voisi! Perheen vain tulisi muuttaa Haminaan ja urheiluluokan ovet voisivat avautua nuorelle lahjakkuudelle, sanoi rehtori.

Urheiluluokalla saa tupla-annoksen liikuntaa. Oman liikunnanopettajan antamaa yleisliikuntaa tulee seiskaluokalla tunti muita luokkia enemmän. Kasilla ja ysillä yleisliikuntatunnin päälle tulevat myös lajitunnit omaan urheilulajiin sekä vielä Olympiakomitean tukema tunti ohjattua telinevoimistelua.

13-vuotiaat Niilo Heiskanen, Joona Kivilahti ja Jenna Pellinen aloittivat urheiluluokalla tänä syksynä. Syksyllä aloittanut urheiluluokka oli Pappilansalmen koulun neljäs, ensimmäinen aloitti syksyllä 2016. Syksy on Niilon, Joonan ja Jennan mukaan vastannut odotuksia

– Harjoitteluuni on tullut uusia asioita. Kehonhallintani on parantunut ja nyt odotan jo lajitunteja, joihin pääsee kiinni ensi syksynä kasiluokkalaisena, tuumii Niilo, jonka laji on pesäpallo.

Joonan päälaji on suunnistus, mutta liikunnallisella nuorukaisella on sivulajeina myös jääkiekko, hiihto ja hiihtosuunnistus.

– Hyviä vinkkejä on urheiluluokalla tullut myös omatoimiseen harjoitteluun ja esimerkiksi vatsalihasten kehittämiseen ja kehonhallintaan, paljasti Joona.

Urheiluluokan monipuolinen harjoittelu on Jennan mielestä kohentanut eniten lihaskuntoa ja liikkuvuutta.

– Olen mukana myös telinevoimistelutunnilla ja se on todella hyvä lisä harjoitteluun, kertoi Jenna, pesäpalloilija.

HP:n naisten edustusjoukkueessa pesäpalloileva Veera Toikka, 17, siirtyi syksyllä 2018 lukioon ja urheiluakatemian piiriin. Urheilukoulu tuli tutuksi Pappilansalmen koulussa, josta hän siirtyi lukioon syksyllä 2018. Veera kuunteli nuorempien kommentteja tarkasti.

– Urheiluluokka antoi minulle todella hyvät pohjat yhä kovemmalle harjoittelulle. Silloin sitä ei oikein osannut arvostaa, arvioi Veera.

Veera kiitti erityisesti urheiluluokan liikunnan ja harjoittelun monipuolisuutta.

– Kun harjoittelu koveni lukion ja urheiluakatemian puolella, huomasin, että urheiluluokan käyneet olivat monissa asioissa muita edellä. Hyötyä urheiluluokalla tuli kiistatta myös keskittymiseen ja ajanhallintaan, kun tiesi, että urheiluluokalla pysyminen edellytti myös kouluasioiden hoitamista, muisteli Veera.

– Jo urheiluluokalla olin kiinni monissa lajeissa. Yleisurheilusta pidin, sulista pelaan vieläkin, mutta mukaan sopivat myös huilunsoitto, tanssi ja teatteri.

Hakuaikaa on 16.12. saakka

Kaikille Haminan kuutos-luokkalaisille on lähetetty Wilma-viestillä linkki, josta löytyvät urheiluluokan hakulomakkeet. Hakulomakkeita on lisäksi saatavilla koululta.

Hakuaika päättyy 16.12. ja lomakkeet toimitetaan Pappilansalmen rehtorille Suvi Takkiselle.

Valintatestit järjestetään 21.-22.1. ja kaikille luokkaan hakeneille lähetetään kutsu testeihin joulukuun aikana.

  • Slider image

Ensi syksynä urheiluluokkaan pyrkiville urheilijakoulutusta esittelivät Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen sekä Pappilansalmen koulun rehtori Suvi Takkinen.

  • Slider image