Viimeisiä listoja sahaava Marja Puranen tuli ensin yhdistyksen kuntouttavaan työtoimintaan, mutta on nyt palkkatuella palkattu yhdistyksen osa-aikainen työntekijä. Polku työelämään -hankkeen kautta hän siirtyy helmikuussa toisen työnantajan palvelukseen.

– Kahvila on auki maanantaista perjantaihin puoli kahdeksasta puoli viiteen iltapäivällä. Aloitetaan ainakin näin. Katsotaan sitten, pitääkö aukioloaikoja muuttaa, Ravimäkiyhdistyksen palvelupäällikkö Pirjo Lanki toteaa.

– Kahvilassa leivotaan pullaa ja piirakoita. Tarjolle tulee myös ainakin voileipiä ja muuta suolaista syötävää ja tavoitteena on, että aamulla olisi puuroakin.

– Avajaisviikolla kahvin ja pullan saa kahdella eurolla, Lanki vinkkaa.

– Kahvilan ollessa avoinna ovi on myös avoinna odotusaulaan. Yhdistyksen vastuulle kuuluu myös aulan ja aulan wc-tilojen siivoaminen.

Ravimäkiyhdistyksen palvelupäällikkö Pirjo Lanki kertoo, että kahvilan nimessä halutaan kuljettaa mukana Kamun historiaa, mutta korostaa, ettei Linnoitusravintolan lopettamisella ole mitään kosketuspintaa Café Kamuun.

– Ravimäkiyhdistys on yleishyödyllinen yhdistys, joka järjestää työllistymistä edistävää toimintaa. Asiakkaitamme ovat muun muassa pitkäaikaistyöttömät, erityistä tukea tarvitsevat ja nuoret. Meillä on mahdollisuus kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun, harjoitteluun, työtoimintaan ja palkkatukityöhön. Ravintola- ja asumispalveluista vastaa Ravimäkipalvelut Oy.

– Kun kuulimme, että linja-autoasemalla kahvilaa pyörittänyt yrittäjä lopettaa, niin kiinnostuksemme heräsi historiallista rakennusta kohtaan. Se oli jo paljon ennen Linnoitusravintolan sulkemista, Pirjo Lanki valottaa, miten kahvilan perustamis­idea syntyi.

– Linja-autoaseman kiinteistön sijainti on hyvä ja olisi sääli, jos upea, vanha kiinteistö olisi tyhjillään. Vuokrasimme tilat kaupungilta ja tammikuun alussa aloitettiin pintaremontti. Remontin ovat tehneet yhdistyksen työllistämistoiminnassa mukana olevat.

– Matkahuollon palvelut ovat Teollisuuskadun tiloissa. Vuokrasopimuksemme jatkuu kesään saakka. Katsotaan sitten, siirtyvätkö matkahuollon palvelut linja-autoaseman kiinteistöön, vai mikä on toiminnan kannalta järkevää.

  • Slider image
  • Slider image

Kahvilan tiski on samalla paikalla kuin ennenkin. Pirjo Lanki on mielissään. Remontti on edistynyt ripeästi ja kohta voidaan laittaa kahvipannu porisemaan.

Kahvilan lattiassa on uudet vinyylilankut ja seinät on maalattu. Isoista ikkunoista tulee hyvin valoa.

  • Slider image
  • Slider image