Haminan karjalaiset nuoret ovat valmiina esiintymään sunnuntain Pikkuväen katrillissa.

Maanantaina alkaneet Lasten Kulttuuriviikot (3.- 23.2.) tuovat Haminaan, Kotkaan, Kouvolaan, Loviisaan, Pyhtäälle ja Virolahti-Miehikkälään esityksiä, työpajoja ja tapahtumia. Viikkojen ohjelma on jaettu kahteen osaan. Päiväkodeille ja kouluille suunnatussa ohjelmassa lapset ja nuoret saavat taide-elämyksiä päiväkoti- ja koulupäivän aikana. Toinen osa on suunnattu lapsiperheille, josta ilmestynyt esite tulee reppupostissa alakoululaisten koteihin ja jaetaan päiväkotien kautta lapsille. Esitettä jaetaan myös kirjastojen kautta.

– Oman alueemme ja muualta Suomesta tulevat taiteilijat kiertävät esityksiensä kanssa kolmen viikon ajan alueen kunnissa. Lasten Kulttuuriviikoilla on kiertänyt perinteisesti Konserttikeskuksen esiintyjiä. Tänä vuonna kiertueella on Höpinätötterö lastenmusiikkiduo. Sirkuskoulujen esityksiä ja työpajoja löytyy usean kunnan tarjonnasta, kertoo Haminan kulttuurituottaja Aino Satama.

Kulttuuriviikkoja järjestää Kymenlaakson lasten ja nuorten kulttuuriverkosto KOPPA, jonka työntekijät toimivat alueen kunnissa lastenkulttuurin tehtävissä.

Haminassa Lasten kulttuuriviikot avaa perinteiseen ja iloiseen tapaansa Pikkuväen katrilli sunnuntaina 2.2. Vehkalahtisalissa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Haminan karjalaiset nuoret, Haminan seudun tanssijat ja Kotkan seudun musiikkiopiston Haminan osasto sekä Haminan kaupungin kulttuuripalvelut.

Tapahtuman pääsylippuun 5 € sisältyy pullakahvit ennen esitystä, joten yleisön kannattaa tulla paikalle hyvissä ajoin. Alle 15-vuotiaat pääsevät sisään maksutta.

– Ohjelma on energinen sekoitus kansanmusiikkia ja erilaisia tanssityylejä kansantanssista hiphoppiin, lupaa Haminan kulttuurituottaja Aino Satama.

Raittiustalolla lauantaina 15.2. Lastenpäivän tapahtumassa nautitaan elokuvalipun hinnalla ensin Haminan Teinisirkuksen upeasta näytöksestä ja kotimaisesta uutuuselokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Luonto lainassa viikolla 3.-16.2. Haminan ja Ruissalon kirjastoissa on valokuvanäyttely, jossa on esillä lapsille ja nuorille suunnatun valokuvauskilpailun töitä. Aiheena on ”Luonnossa liikkuessasi mikä pysäytti sinut”. Yhteistyökumppanina on Suomen luonnonsuojeluliiton Kaakkois-Kymen yhdistys.

Kirjastoissa on muitakin avoimia tapahtumia: askartelutuokioita, satukahvila, pehmolelujen yökyläilyä, kirjastosuunnistusta ja -seikkailua. Kaakonkulman Maahanmuuttajat Rodnik ry esittää venäjänkielistä nukketeatteria ”Isoin ystävä” torstaina 13.2. klo 17 Haminan kirjastossa.

Ystävänpäivänä 14.2. lastenkirjauutuuden Kuutarhurin tekijät haminalaiset Tuukka Sandström ja Varpu Eronen toteuttavat runotyöpajoja molemmissa kirjastoissa.

Samoin museot järjestävät avoimia maksuttomia tapahtumia: Lasten lauantain 8.2. teemana on keskiaika ja 22.2. Villatyöpaja. Ja 15.2. museon Lasten lauantai jalkautuu Haminan kirjastoon nonstop askartelutyöpajan merkeissä.

Tarkat tiedot Lasten kulttuuriviikkojen tarjonnasta löytyy painetusta ohjelmasta ja kaupunkien ja kuntien nettisivuilta!

Lastentanssikonsertti Pikkuväen katrilli avaa kulttuuriviikot

Pikkuväen katrilli avaa perinteiseen ja iloiseen tapaansa sunnuntaina 2.2. klo 15 Vehkalahtisalissa Lasten kulttuuriviikot Haminassa. Lastentanssikonsertti toteutetaan haminalaisten tanssin ja musiikin harrastajien ja ammattilaisten yhteisvoimin. Mukana ovat Haminan karjalaiset nuoret, Haminan seudun tanssijat ja Kotkan seudun musiikkiopiston Haminan osasto sekä Haminan kaupungin kulttuuripalvelut.

Haminan karjalaisten nuorten Tsäpperä tulee lavalle uudella esityksellä Loitsimassa. Satu Kirpun ohjauksessa ryhmä on tutustunut loitsuperinteeseen ja tuo sen tanssiesityksen muodossa kaikkien nähtäväksi. Tapahtuman pääsylippuun 5 € sisältyy pullakahvit ennen esitystä, joten yleisön kannattaa tulla paikalle hyvissä ajoin. Alle 15-vuotiaat pääsevät sisään maksutta.

– Ohjelma on energinen sekoitus kansanmusiikkia ja erilaisia tanssityylejä kansantanssista hiphoppiin, lupaa Haminan kulttuurituottaja Aino Satama.

Kotkan seudun musiikkiopiston nuoret kanteleensoittajat esiintyvät Sirkku Mantereen ja Minna Raskisen johdolla vetäisten polskaa ja valssia. Energiaa ja asennetta lavalle tuovat Haminan Seudun Tanssijoiden street hiphop-ryhmät, joita ohjaa Elina Päiviö. Kuorolauluesityksiä ohjaa Susanna Apo-Syrjänen. Yleisökin otetaan mukaan perinteisiin yhteisleikkeihin ja loppulaulun esittävät kaikki esiintyjät yhdessä Kynttilänpäivän tunnelmissa.