Juha ja Anna-Liisa Husu ovat aina pitäneet lihatiskiä kunnia-asiana kaupassaan.

Tallinmäellä syksystä 1954 alkaen toiminut Jussin Market sulkee ovensa kuun vaihteessa eli ensi lauantaina 29.2. Jäähyväisinään isäntäväki Juha ja Anna-Liisa Husu tarjoavat asiakkailleen kakkukahvit.

Kauppias Juha Husu sanoo, että luopumisen takana on joukko terveyssyitä.

– Sydänoireita on hoidettu ja lisää on tulossa. Takana on pitkä työ päivittäistavarakaupassa, sillä aloitin täällä isäni Oivan apuna jo 1980, kertoo Husu.

Kun Oiva Husu perusti kaupan yli 60 vuotta sitten, Tallinmäellä ei ollut kuin muutama talo. Vuosien myötä asukkaita ja myös asiakkaita on tullut lisää.

– Kaupanala on muuttunut rajusti kuluneiden vuosien aikana. Aukioloaikamme oli pitkään rajattu klo 9-17, mutta 1990-luvulta alkanut aukioloaikojen vapautuminen muutti kaupan ilmeen kokonaan, kun rajoitukset poistuivat sunnuntaikaupalta ja myymälät saivat olla auki pidempään illasta. 15-tuntiset päivät ovat tulleet tutuiksi.

Oiva Husu menehtyi vuonna 2015 vähän ennen 90-vuotispäiväänsä. Hän työskenteli vielä 84-vuotiaana kaupan lihatiskillä asiakaspalvelussa. Juha Husu sanoo, että lihatiski on aina ollut se, millä Jussin Market on erottunut.

– Isän perintönä lihatiski on ollut meillä edelleenkin. Päivittäistavarakauppa on kova laji. Tätä on rakastettava, muuten ei tulisi mitään.

Juha Husu toivoo, ettei kauppa katoaisi ihan kokonaan Tallinmäeltä.

– Moni asia ratkeaa tulevien viikkojen aikana. Toivon jonkinlaisen ratkaisun löytyvän.

Juha ja Anna-Liisa Husulla on kolme tytärtä ja poika.

– Tytöt elävät omaa elämäänsä ammateissaan muualla, en heille tätä kauppaa ole koskaan tuputtanut. Pojalla Mikolla on maanrakennusyritys Maanrakennus Mikko Oy, jossa olen ollut mukana jo yli 10 vuoden ajan.

– Mahdollista on, että panostamme siihen entistä enemmän tulevaisuudessa, sanoo Juha Husu.

  • Slider image

Jussin Market on palvellut yli 60 vuotta asiakkaita Tallinmäellä.

  • Slider image