Jo seitsemättä kertaa Haminan parhaana urheilijana palkittu Aleksi Leppä oli Norjassa ammutussa kisassa kirkkaasti paras suomalainen.

 

Haminalainen ampuja Aleksi Leppä palkittiin vuoden 2013 parhaana haminalaisurheilijana. Senjälkeen mies ei ole tittelistään luopunut. Nyt hänet palkittiin Haminan parhaana jo seitsemännen kerran!

Aleksi itse ei päässyt vastaanottamaan palkintoaan, sillä hän oli samaan aikaan kilpailumatkalla Norjassa. Videotervehdyksen hän juhliville urheilijatovereilleen Norjasta lähetti.

Aleksi Lepän ansiolista oli viime vuodeltakin vaikuttava: kolme SM-kultaa ja menestyksiä kansainvälisissä kilpailuissa. Mutta se vuoden tärkein tavoite on edelleen etäällä: Aleksi Lepällä on keväällä vielä yksi mahdollisuus olympiapaikan saavuttamiseen. Karsintakilpailut pidetään toukokuun puolivälissä Tsekissä.

Taustavoimille kiitosta ja kunniaa

Urheilijoiden ohessa Haminan kaupunki palkitsi huomionosoituksilla myös seuratyön aktiiveja.

Vehkalahden Veikkojen nuorten hiihtäjien valmennuksesta 14 vuoden ajan vastannut Johanna Rantala oli yksi palkituista. Johanna aloitti VeVen hiihtokoulun vetäjänä 2006. Merkittäviä menestyksiäkin on tullut. Hänen valmennettavistaan SM-mitaleille ovat yltäneet Olli-Pekka Laitila, Kaisa Hellä, Aapo Tilli ja oma poika Eero Rantala, joka nappasi tänä talvena 18-vuotiaden SM-kultaa sprintissä. Pojilla on ollut mukana myös triathlon.

– Talvi 2015 taisi olla tiimillemme huippuvuosi, seuraava vuosi lähes samanveroinen. Silloin olimme Hopeasommassa maan toiseksi paras seura. Se ykkönen oli välinevalmistajan ympärilleen haalima joukko, joka sitten hajosikin välinevalmistajan konkurssin myötä, muisteli Rantala.

– Tiimimme otti pitkiä kehitysloikkia muutaman taannoisen oikean lumitalven aikana. Tekniikat hioituivat kuntoon ja ne pohjat ovat riittäneet yhä menestyksiin.

Haminan Palloilijain huoltajana vuosikausia toiminut Markku Uuttu oli yksi seuratyöstä palkituista. Hän on toiminut ansiokkaasti monella kaudella myös edustusjoukkueen joukkueenjohtajana ja huoltajana.

Vehkalahden Veikkojen laajoihin taustavoimiin kuuluvat Pekka Järvinen ja Vesa-Matti Suurnäkki huomioitiin urakasta, jonka he tekivät mahdollistaen Haminan Pyörävaelluksen toteuttamisen.

– Pekka ja Vesa-Matti suunnittelivat, hankkivat tarvikkeet ja rakensivat 25 postilaatikkoa Haminan Pyörävaellusta varten. Postilaatikot palvelivat kesän ajan Pyörävaelluksen rastikohteina ja samassa hommassa jatkavat tulevina kesinä. Osa laatikoista on talvellakin liikkumisen kirjauspisteinä, kertoi huomionosoitukset hyvinvointivaliokunnan varapuheenjohtaja Jaana Suikkanen, joka jakoi huomionosoitukset yhdessä liikuntakoordinaattori Kirsi Forsellin kanssa.

Postilaatikot rakennettiin Poitsilan koulun puukäsityöluokassa, jossa Pekka ja Vesa-Matti rakentamisen lisäksi ansiokkaasti ohjasivat postilaatikoiden rakentajia, ikäihmisiä ja koululaisia.

Vuoden 2019 paras urheilija Haminassa

Aleksi Leppä Haminan Ampumaseura: sijat 2, 3, ja 4 ilmakiväärin Swedish cupissa ilmakivääri 10 m, SM-kultaa 3×20 ls vakiokivääri 300 m, SM-kultaa 3×40 ls vakiokivääri 300 m, SM-kultaa 3×40 ls vakiokivääri 50 m, EM-kisojen kuudes vakiokivääri 3×20 ls 300 m.

Muut palkitut

Koirajuoksu: Hanna Kaipiainen Kymen Vetokoiraseura

Voimanosto: Raino Hellberg ja Janne Jääskeläinen Team FPC Gym

Suunnistus: Ilgvars Caune ja Juho Pousi Vehkalahden Veikot

Ammunta: Tarja Partanen, Simo Partanen, Pekka Partanen, Paavo Heiskanen, Markku Koistinen ja Risto Palmola Haminan Practical Ampujat

Hiihto: Benjamin Tasa, Eero Rantala, Olli-Pekka Laitila ja Aapo Tilli Vehkalahden Veikot

Yleisurheilu: Pauliina Puhakka Vehkalahden Veikot ja Kaisa Tyni Pyhtään Yritys

Karate: Satu Suvijärvi Haminan Shukokai

Pesäpallo: Elias Lahti Kouvolan Pallonlyöjät

Ratsastus: Henna Kaaro Etelä-Kymen Urheiluratsastajat

Jujitsu: Henry Suntio ja Elli Harju Haminan Judoseura / Pankration Gym

Leppä kovassa tuloskunnossa

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä oli kovassa vireessä Norjan kutsukilpailuissa Oslossa. Leppä ampui 50m kiväärin 3×40 laukauksen täysottelussa tuloksen 1186, mikä ylittää Lepän ennätyksen peräti kahdeksalla pisteellä, mikä kielii kovasta kevätkunnosta. Leppä voitti peruskisan pisteen erolla Henrik Larseniin nähden.

Finaalissa Leppä taipui sijalle viisi, Larsenin voittaessa kisan.

Leppä jatkoi kovalla tasoilla myös 50m kiväärin 3×40 laukauksen kisassa ampumalla 1179, mikä jäi edellispäivän ennätyksestä seitsemän pistettä, mutta ylitti edellisen ennätyksen pisteellä. Peruskilpailussa Leppä oli neljäs. A-Finaalissa Leppä taipui vielä kaksi sijaa ollen kuudes.

Leppä oli todella tyytyväinen Norjan reissuun.

– Oikeastaan kaikki asennot kulkivat hyvin, niin peruskisassa kuin finaalissakin. Täytyy olla tyytyväinen, ei sinänsä mikään yllätys, että tuli noinkin kova tulos, sillä harjoitukset ovat menneet hyvin, komentoi Leppä.

– Pitäisi vaan päästä enemmän harjoittelemaan ja kisaamaan tällaisessa seurassa, jossa on pärjätäksen pakko ampua hyvin. Onhan näillä viikonlopun kisakumppaneilla jo neljällä olympiapaikkakin.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Haminan kaupungin palkitsemat urheilijat.

Haminalainen urheilu on aina pohjautunut vahvaan seuratoimintaan. Kaupunki palkitsi neljä seuratoiminnan aktiivia: vas. Markku Uuttu, Johanna Rantala, Vesa-Matti Suurnäkki ja Pekka Järvinen.

Tämä porukka kantaa Vehkalahden Veikkojen hiihtomainetta: Olli-Pekka Laitila (vas.), Benjamin Tasa, Johanna Rantala ja Eero Rantala.

  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image