Haminan talousalueen uutislehti

Kuvataidekoulun kasvatit yhteisnäyttelyssä

Karoliina Parkolla (vas.) on käsissään näyttelyssäkin nähtävillä oleva maalaus Ruusut. Näyttelyssä on myös Sanni Korjuksen teos Marilyn Monroe. Nimen saattaisi arvata jo itse maalauksesta.

Haminan Kirjastogalleriassa on heinäkuun alussa avattu Nuorta voimaa -näyttely. Nimi kuvaa sekä teoksia että nuoria, eteenpäin pyrkiviä taiteen tekijöitä Sanni Korjusta, Karoliina Parkkoa ja Maria Korpelaa. He kaikki ovat Haminan kansalaisopiston kuvataidekoulun kasvatteja.

Sanni Korjus sanoo olevansa tyytyväinen, kun vihdoinkin sai Kirjastogalleriasta ajan näyttelyyn.

– Pääasiassa teen värikkäitä öljyvärimaalauksia. Kaikki näyttelyssä olevat maalaukset olen tehnyt vuosina 2018–2020, kertoo Sanni.

– Löysin öljyvärit vasta muutama vuosi sitten. Jo eskari-ikäisenä aloitin kuvataidekoulun, siihen asti olin lähinnä piirtänyt. Kuvataidekoulun lopetin jo viitisen vuotta sitten.

Karoliina Parkko kertoo tekevänsä niin realistisia kuin myös tyyliteltyjä, sarjakuvamaisia töitä. Näyttelyssä hänellä on öljy-, akryyli- ja vesivärimaalausten lisäksi myös savitöitä.

– Kuvataidekoulussa aloitin tokaluokkalaisena ja opinnot ovat jatkuneet tähän kevääseen. Vuosi sitten sain valkolakin ja aloitan taiteen innoittamana syksyllä graafisen muotoilun opinnot Xamkissa, paljastaa Karoliina.

Maria Korpelalla on näyttelyssä pääasiassa akryyliväreillä tehtyjä töitä, mutta myös yksi öljyvärimaalaus ja musteella tehtyjä töitä.

– Kuvataidekoulussa olen käynyt kolmasluokkalaisesta tähän kevääseen saakka. Kaikenlainen taide kiinnostaa, mutta lähinnä omaa osaamista on juuri kuvataide, pohtii Maria.

Maria ja Sanni ovat tämän kevään ylioppilaita ja tähtäimessä ovat jatko-opinnot. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan aio hakeutua millekään taiteelliselle alalle. Taiteen tekeminen jatkuu kuitenkin harrastuksena.

Nuorta voimaa -näyttely on avoinna 8.8. saakka. Näyttelyn ajan Kirjastogalleriassa on nähtävillä myös haminalaisten taiteilijoiden Inari Porkan, Heli Kärjen ja Tomi Pekkolan Kolmiodraama-videoinstallaatio, joka käsittelee pandemia-ajan tuntemuksia.

Pääsiäisen aikataulut 18.3.-30.3.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide