Ilmakuva kertoo ohjeet yleisölle.

Haminan Palloilijain miehillä oli ykköspesiksen vieraspelissä Alavus – HP  13 kotiutusyritystä, mutta kotiutus onnistui vain kahdesti. Alavus voitti tasaisen pelin yllättäen supervuoroparissa lukemiin 1–0 (1–1, 1–1, 1–0).

Jo ensivaikutelma HP:n otteista oli, että illasta tulee vaikea. Katse olikin syytä siirtää ulkopeliin, joka pelin edetessä alkoi sujua aina vain paremmin. Jos toisessa vuorossa HP masensi kotiyleisöä tekemällä kaksi paloa saman lyönnin aikana. Tosin sama sattui myös HP:lle omassa sisäpelissä hetkistä myöhemmin.

– Tavoitteena oli, että annamme vastustajalle kahdeksan kolmostilannetta ja toteutui. Voitimme myös kolmostilanteet 17–8, mutta silti tuli turpiin, harmitteli HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

Lauantain peliin Kaikko lupaili kokoonpanomuutoksia:

– Nino Muuruvirta saa hihaansa numeron 2. Kotitusvoimaa haemme nostamalla Juha Leskisen jokeriksi. Jere Heikkilälle tulee huilivuoro.

Lauantain vastustajaa Simon Kiriä Kaikko pitää iskukykyisenä sakkina:

– Joukkueella on farmisopimus Kempeleen superin joukkueen kanssa. Se merkitsee sitä, että Simon paitaan tulee Haminaankin noin 2 – 4 pelaajaa Kempeleen sakista.

Ottelu HP – Simon Kiri alkaa klo 16 Vallikentällä.

Alavus – HP pelin tilastot:

http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=31-3-1&id=35452

HP:n miehet vihdoin Vallikentälle

Haminan Palloilijain miesjoukkue pelaa lauantaina kauden ensimmäisen ykköspesiksen kotiottelunsa. Vastassa on Simon Kiri ja klo 16 aloitetaan.

Koronarajoitukset ovat teettäneet töitä HP:n ottelujärjestelyissä, sillä Vallikentälle voi laskea vain 950 katsojaa kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Vallikentälle on muodostettu oheisen kuvan mukaan kolme katsomolohkoa. Myös sisäänkäyntejä on kolme. Istumapaikat on merkitty oranssilla tarroilla sekä kuppi-istuimilla varustettuihin katsomonosiin että kolmospuolen puukatsomoon.

– Katsomolohkoista ei voi loikata toiseen lohkoon, tällainen määräys on annettu. Myös muita koronamääräyksiä tulee noudattaa, sanoo HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

HP toivoo, että katsojat ymmärtävät ja hyväksyvät erityisjärjestelyt. Ne ovat nykyisten näkymien mukaan voimassa heinäkuun loppuun.