Suur-Merkjärven upeat maisemat avautuvat Markkulan rannoilta.

Markkulan leirikeskus maa-alueineen vaihtoi omistajaa maaliskuussa. Haminan seurakunta myi paikan tarpeettomana ja uusi omistaja on Valeriana Radix Oy. Yrityksen omistaa haminalainen apteekkari Valentina Stenberg.

Nyt Markkulan väki kutsuu haminalaiset tutustumaan Suur-Merkjärven helmeen. Ensi lauantaina 25.7. Markkulassa järjestetään avoimien ovien päivän yhteydessä kirpputori, jonne halukkaat voivat tulla myymään ja ostamaan.

– Markkulaa ei ole hankittu bisnesmielessä, vaan tarkoituksena on, että paikka on tarjolla virkistykseen kaikille haminalaisille, sanoo Markkulan emäntä Sari Westdorp.

Markkula sijaitsee Merkniemen kärjessä, aluetta on kolme hehtaaria.

– Puhdas järvivesi ja hienot maisemat! Majoitustiloja meillä on lähes 40 henkilölle. Muutaman vuokrattavan mökin lisäksi majoitusta järjestyy päärakennuksesta.

Markkulaa vuokrataan kokouksiin ja esimerkiksi leirien pitämiseen.

– Elokuun alussa tänne on tulossa ainakin rippileiri. Talo tarjoaa tilojen lisäksi myös ruokapalvelut, valistaa Westdorp.

Markkula on rakennettu 1980-luvun puolivälissä. Uuden omistajan johdolla on kiinteistössä tehty pientä pintaremonttia.

– Tervetuloa lauantaina Markkulaan vaikka vain tutustumaan, jollei pihakirppis kiinnosta. Saunamme lämpiävät myös, uimahousut kannattaa varata mukaan, viestittää Westdorp.

  • Slider image

Sari Westdorp (vas.) emännöi Markkulaa apunaan Namdzhil Badnyaeva eli Nami, joka on tutustumassa Markkulassa tulevaan työpaikkaansa.

  • Slider image