Kentän hahmo Juha Toikka valmistautuu iskuunsa keskittyneesti, taustalla vahvasti hengessä mukana Nino Muuruvirta (oik.) ja Tuisku Tuovinen. Oulun lukkari Miika Keski-Petäjä tekee kaikkensa sekoittaakseen heittelyllään lyöjää.

Taistelu ykköspesiksen voitosta jatkuu, kun Haminan Palloilijat tasoitti sunnuntaina voitot 1 – 1:een väännössä Oulun Lippoa vastaan.

Supervuoropariin venyneen tasokkaan ja hermoja raastaneen pelin loppunumerot olivat 2–1 (2–1, 1–5, 1–0). Ykköspesiksen voittoon ja ensi kauden superpesispaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Avausjaksolla ratkaisun niittasi HP:n Juha Toikka kotiutettuaan neljännen vuoroparin tasoittavalla Joona Mäkelän jaksovoittoon 2–1.

Ykköspalkinnon pokannut Toikka oli elementissään myös toisella jaksolla: upeita ulkopelisuorituksia säesti yksi juoksukin.

Toisen jakson ratkaisu tuli kahden HP-räpylän alta, kun Oulun jokeri Markus Hallasuo tinttasi pallon kakkosrajasta maisemaan: kunnari plus kolme juoksua.

– Parempaa pelimme oli kuin Oulussa. Kahden räpylän alta menneen Hallasuon lyönnin kaltaisia vetoja vain ei saa tulla, tuumi HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

– Ykköskärkemme Joona Mäkelä –  Henri Heikkilä oli jälleen tasollaan ja pelin paikkoja siunaantui sitten niin Otso Mäkelälle kuin Juha Toikallekin.

Hallasuon vedon jälkeen pelissä alkoi jo supervuoroparin odottelu, jossa HP piti ensin Oulun nollilla. Tasoittavalla Otso Mäkelä otti ratkaisun avaimet: terävä saumalyönti painui takakentälle ja velipoika Joona kipitti kotipesään. Peli oli ratkennut.

Oulun pelinjohtaja Santeri Haipus tunnusti, että oikea joukkue voitti.

– Ulkopelimme ei ollut ratkaisupaikoissa tarpeeksi tiukkaa ja HP käytti tilaisuutensa, pohti Haipus.

HP esitteli kotiyleisölleen pelissä uusimman hankintansa. Jokeripaitaan puettu etenijä Veli-Matti Sigvart tuli tiukkaan paikkaan epäonnistuen kuitenkin jokaisessa kolmessa yrityksessään. Etenijäjokeriksi Ville Veittikosken sijaan odotettiin HP:n nuorta Jere Heikkilää, jolle kuitenkin tässä pelissä jäi katsojan rooli.  Ykköspesän vakiovahti Lauri Aitala lienee toipilaana vielä Oulussakin, hänen tontilleen nyt siirretty Veittikoski selviytyi urakastaan kunnialla.

Yleisö nosti silmätikuikseen Oulun veteraanit, 39-vuotiaan, Sotkamossa marinoituneen Jimi Heikkisen ja 33-vuotiaan Vimpeliä vielä kaudella 2018 edustaneen Teemu Isokedon. Molemmat konkarit olivat huippuvedossa, mutta se vain ei riittänyt.

Kuuden superpesismitalin ja neljän Itä-Länsi -pelin Isoketo oli kärkietenijänä vuorenvarma ja Sotkamo-urallaan 11 mitaliin yltäneen Heikkisen ansiot jäivät enemmän ulkopeliin.

Ykköspesiksen ratkaisut siirtyivät nyt Ouluun, jossa pelataan jo keskiviikkona 16.9., molemmilla joukkueilla on nyt yksi voitto. Seuraava peli tulee jälleen Haminaan, Vallikentällä pelataan lauantaina 19.9. klo 15.

Ykköspesiksen finaali

12.9.: Oulu – HP 2–0 (7–2, 4–2)

HP:n tehot: Juha Leskinen 3/0/5, Otso Mäkelä 1/0/4, Roni Wahl 0/1/4, Erik Lahti 0/1/2, Henri Heikkilä 0/1/1, Jere Heikkilä 0/1/1, Juha Toikka 0/0/4, Joona Mäkelä 0/0/1.

I palk.Juha Leskinen, II palk. Joona Mäkelä.

13.9.: HP – Oulu 2–1 (2–1, 1–5, 1–0)

HP:n tehot: Juha Toikka 2/0/5, Otso Mäkelä 2/0/2, Joona Mäkelä 0/3/6, Henri Heikkilä 0/1/7, Roni Wahl 0/0/7, Nino Muuruvirta 0/0/4, Ville Veittikoski 0/0/4, Tuisku Tuovinen 0/0/3.

I palk. Juha Toikka, II palk. Henri Heikkilä.

  • Slider image

Kärjen onnistuminen oli jälleen yksi HP:n menestyksen avaimista. Tässä menee Joona Mäkelä ykkösenä kentälle, vastassa tuttu Oulun lukkari Miika Keski-Petäjä.

  • Slider image