Roope Koskelainen odottaa jo ensi kauden HP-pelejä.

Haminan Palloilijain ensi kauden miehistö täydentyi jälleen kahdella uudella pelaajalla. Joukkueeseen liittyivät kotiuttajajokeri Kimmo Lukkari, 33, Kuopiosta sekä kouvolalainen Roope Koskelainen, 25.

Lukkari on pelannut viime vuodet Siilinjärven Pesiksen riveissä. Kaudella 2019 hän iski joukkueelleen superpesiksessä 59 juoksua sijoittuen kauden lyöjätilastossa sijalle 14.

– Viime kesä meni koti-isän roolissa ja maakuntasarjaa pelaillen, sillä purin Siilinjärven kanssa tekemäni sopimuksen keväällä, kertoo Kuopiossa koulunkäyntiavustajana työskentelevä Lukkari.

Mies on innoissaan tulevasta HP-kaudesta:

– Hyvää nippua Haminaan ollaan kokoamassa. Pelaajat on hankittu taitavasti roolitettuina, odotan menestyskesää, sanoi Lukkari.

Haminassa Kimmo Lukkari muistetaan muutaman vuoden takaisista väännöistään ykköspesiksessä HP:tä vastaan. Siilinjärven jokerina mies oli kiistatta ykkös­pesiksen kotiuttajaeliittiä voittaen ykkösen lyöjätilaston 2017 (10+79) sekä 2018 (4+88).

Mies muistaa yhä elävästi kauden 2017 vaiheet, jolloin Siilinjärvi hallitsi sarjaa pitkälle elokuulle, kunnes hiipui HP:n taakse kakkoseksi. Nousupaikan superiin nappasi HP.

– Tuolta kaudelta on hyviä ja huonoja muistoja. Saimme alkukaudesta paljon sarjapisteitä huonollakin pelillä, mutta HP:n taso kesti ilman notkahduksia.

– Odotan innolla Vallikentän tunnelmaa, se on selvää, luonnehti Lukkari.

Koskelainen tarjolla linjaan

Roope Koskelainen on Kouvolan pesiskoulun kasvattama. Päättyneellä kaudella hän pelasi viisi peliä KPL:ssä superia, mutta muuten kausi meni Lahden suomisarjajoukkueessa. Ykköspesistä hän pelasi Puijon Pesiksessä kaudet 2017 – 2019.

– Odotan jo nyt innolla ensi kautta. Sisäpelissä roolini oli joko kärjessä tai vaihtajana, ulkona olen pelannut pääasiassa linjassa, pesillä tai polttajana, kertoo Koskelainen, joka pitää vahvuutenaan pelinlukutaitoa.

HP:n nousu ensi kauden superpesikseen yllätti ja ei:

– Odotin kyllä Oulun marssivan superiin, mutta tiesin toki HP:n hyväksi joukkueeksi. Karsintapelit ovat aina hermojaraastavaa tekemistä ja HP:llä hermot pitivät paremmin, parempi joukkue nousi.

Juha Toikka jatkaa HP:ssä

Haminan Palloilijoiden monivuotinen ankkuri Juha Toikka, 33, jatkaa seurassa myös ensi kaudella 1-vuotisella sopimuksella.  Päättyneellä kaudella Toikka pelasi osan kautta jokerina, mutta loppukauden räpylässä polttolinjalla. Joukkueen sisäpelissä miehellä oli suuri rooli ykköskärjen vauhdittajana hihassaan numero 3.

Superpesikseen nousuun päättynyt kausi oli Toikalle menestyksellinen. Hän iski kahden kunnarin lisäksi 22 juoksua ollen ykköspesiksen lyöjätilastossa 9:s. 68 kärkilyönnillään hän oli tilastossa jopa 4:s.

Superpesistä Juha ”Julli” Toikka on pelannut HP:ssä kaudella 2018 ja Kiteellä 2019. Kausi Kiteellä päättyi sopimuksen purkamiseen ja mies jatkoi loppukauden HP:n ryhmässä.

– Monipuolinen, taitava pelimies. Ei kaihda tiukkojakaan paikkoja, arvioi HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

Hovi jatkaa neuvotteluja vielä jokerikotiuttaja Juha Leskisen ja päättyneen kauden komeetan Roni Wahlin kanssa.

– Sensijaan neuvottelut Lauri Aitalan, Tuisku Tuovisen ja Ville Veittikosken kanssa ovat ohi. Miehet eivät ensi kaudella pelaa ainakaan HP:ssä.

Haminan Palloilijoiden pelinjohtaja Juho Kaikko jatkaa myös tehtävässään yksivuotisella sopimuksella. Kaikko on johtanut oranssipaitojen peliä nyt kahden kauden ajan.

  • Slider image
  • Slider image

Kimmo Lukkari pelasi SiiPen joukkueessa kesällä 2017 myös Vallikentällä.

Juho Kaikko jatkaa HP:n pelinjohtajana myös superpesiskaudella. Kausi on Kaikolle kolmas HP:n viuhkassa ja ensimmäinen miesten superpesiksessä. Sensijaan HP:n kapteenina toimineelle Tuisku Tuoviselle (oik.) ei pelipaikkaa superin joukkueesta löytynyt.

  • Slider image
  • Slider image