Henri Heikkilä kannattelee ykköspesiksen voittopalkintoa virellään fysiikkavalmentaja Mika Järvinen (vas.) sekä Juha Toikka, Juha Leskinen, Juho Kaikko ja Sasu Toikka.

Miesten superpesikseen ensi kaudeksi noussut Haminan Palloilijat sai odotetun vahvistuksen ryhmäänsä, kun haminalaislähtöinen Sasu Toikka, 30, liittyi joukkueeseen. Toikka on pelannut viimeiset yhdeksän kautta KPL:n riveissä Kouvolassa.

Toikan lisäksi HP tiedotti Jani Ahosen, 28, palaamisesta HP:n riveihin. Ahonen oli tärkeä lenkki kauden 2017 joukkueessa, kun HP edellisen kerran nousi superpesikseen. Kaudet 2018 ja 2019 Ahonen pelasi Kiteen Pallossa.

Kolmas uusi nimi on vanha tuttu Juha ”Lese” Leskinen, 30, joukkueen armoitettu mörssäri, kotiuttajajokeri, joka palasi kahden välivuoden jälkeen ryhmään jo viime keväänä pelaten superpesikseen nousussa hienon kauden.

– Ensi kauden joukkueeseen tulee kuusi uutta pelaajaa tuoden uutta voimaa jokaiselle pelin osa-alueelle. Näillä panostuksilla annamme selkeän signaalin sekä yleisöllemme että tukijoukoillemme: Haminan Palloilijat on tosissaan ensi kauden superpesiksessä, sanoi HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi joukkueen esittäytyessä syysmarkkinoiden toriyleisölle.

Sasu Toikan kohdalla on pieni kysymysmerkki hänen vasen jalkansa. Jalan akillesjänne pamahti poikki kauden ratkaisevassa finaalipelissä Sotkamo – KPL.

– Se oli normaali pelitilanne kolmannessa vuoroparissa. Suoraan kentältä Kajaaniin keskussairaalaan, viikko meni tutkimuksissa ja maanantaina 5.11. jalka sitten operoitiin Helsingissä Aava lääkäriasemalla, kertoi Toikka.

– Jalan toipumisajan ennuste on 4 – 6 kuukautta. Viimeistään maalis – huhikuussa jalan pitää olla täydessä treenikunnossa.

Sasu Toikka jätti HP:n syksyn 2011 dramaattisten superin nousupelien jälkeen, jolloin Alajärvi jätti HP:n ykköspesikseen. Samana syksynä HP:n hyvästelivät Toikan lisäksi seuran nuoret lahjakkuudet Ville Posti ja Henri Heikkilä ja kaikkien uusi osoite oli KPL.

– Ensimmäisellä KPL-kaudella taistelimme putoamista vastaan, sitten ylsimme keskikastiin ja neljänä kautena olemme olleet mitalipeleissä, jutteli yhden Itä-Länsi -pelin urallaan pelannut Toikka.

– Oranssi sydän minut tänne tuo. Tarjouksia ensi kaudelle sain muiltakin joukkueilta.

Valmennukseen uutta voimaa

HP:n ensi kauden joukkuetta valmentaa Mika Järvinen, 52. Hän tunnusti, että pesäpalloilu on niitä harvoja lajeja, joissa hän ei ole koskaan valmentanut. Suuri yleisö tuntee hänet parhaiten C-Moren yleisurheiluasiantuntijana. Pitkän linjan yleisurheiluvalmentaja Järvinen on Suomessa ja ulkomailla valmentanut noin 30 lajissa fysiikkaa ja/tai psyykettä, yleisurheilussa kuitenkin eniten ja pisimpään niin aloittelijoiden kuin huippujenkin parissa.

– En pelkää, vaikka pesis on minulle valmentajana lajina vieras. Urheilullisuus on kaikkien pelaajien kohdalla se, jota tavoittelen. Kun urheilijan kroppa on valmis, aina paremmin hän kohtaa yllättävätkin tilanteet, sanoi Järvinen.

– Terve, kestävä ja ehjä pelaaja on aina iso juttu joukkueelle. Katsomossa istuva pelaaja ei vahvista joukkuetta.

HP:ssä Järvinen ottaa vastuun myös ykköspesiksessä pelaavan naisjoukkueen valmennuksesta.

Kolmatta kautta HP:n pelinjohtajana aloittava Juho Kaikko katsoo, että joukkueella on hyvät mahdollisuudet pärjätä superissa.

– Joukkue on sopiva kokonaisuus kokemusta ja lupaavia nuoria. Uudet pelaajat ovat hyviä täsmävahvistuksia joukkueeseen ja vahva joukkueen haminalaisuus on ilman muuta meille voimavara, ja uutta virtaa tuo uusi fysiikkavalmentajakin luonnehti Kaikko.

Nousu superiin on iso juttu koko kaupungille!

Haminalaisen pesäpalloilun superpesispaikkaa juhlistanut toritapahtuma keräsi paikalle satamäärin pesiksen kannattajia. Viestin juhlaan toi myös kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, joka ojensi ykköspesiksen komean voittopokaalin HP:n edustusjoukkueen kapteenistoon kuuluneelle Henri Heikkilälle.

– Näin nousumerkeissä oltiin viimeksi elokuussa 2017, kun HP varmisti nousunsa superpesikseen. 50 kautta Haminassa on pääsarjaa pelattu ja seitsemän SM-kultaa on saavutettu. Tori on tälle tapahtumalle oikea, sillä tori oli kaupungin pesäpallokenttä vielä 1950-luvulla, kertasi Muhonen.

– HP:n nousu on tärkeä myös Haminalle. Nousu tuo markkina-arvoa koko kaupungille ja samalla myös yhteisöllistä vastuuta. n

HP:n joukkue 2021 superpesiksessä

Jani Ahonen
Matias Hangasmaa
Henri Heikkilä
Jere Heikkilä
Roope Koskelainen
Ville Kotro
Elias Lahti
Erik Lahti
Juha Leskinen
Kimmo Lukkari
Nino Muuruvirta
Joona Mäkelä
Otso Mäkelä
Teemu Rouhiainen
Juha Toikka
Sasu Toikka

  • Slider image
  • Slider image

Sasu Toikan vasemman jalan akilles operoitiin runsas viikko sitten maanantaina.

HP:n uusi fysiikkavalmentaja Mika Järvinen (oik.) ja pelinjohtaja Juho Kaikko tapasivat ensimmäisen kerran viime torstaina HP:n toritilaisuuden yhteydessä.

  • Slider image
  • Slider image