Arvon Joulupukki,

Jouluaatto on jo ensi viikolla, vuoden tärkein päiväsi, vuoden työurakkasi loppurutistus. Miksi et kuitenkaan ole kohtelemassa jokaista perhettä tasa-arvoisesti? Mainostat toisaalla, että tulet vierailemaan vain etänä, videoyhteyden välityksellä, niin kuin koronan aikaan riskiryhmään kuuluvana kannattaakin. Kuitenkin toisaalla mainostat, että voit tulla vierailulle ihan ovelle tai olohuoneeseen asti?

Etkö tunne syyllisyyttä tai pelkoa? Olet riskiryhmää syystäkin, monien ihmisten näkeminen on terveydellesi uhka. Myös sinä voit olla koronan kantaja, arvon pukkiseni; onko tontuilla ollut maskit töissä? Oletko testauttanut itsesi koronanegatiiviseksi?

Peräänkuulutan myös alueellista tasa-arvoa, ei ole kovin kilttiä sinulta kohdella eri paikkakuntien lapsia eri tavoin, sietäisit siirtää itsesi tuhmien listalle.

Mieti myös niitä säästöjä mitä teet matkustuskuluissa; rekesi varmaan tarvitsee säännöllistä huoltoa vuosittaisten pitkien, nopeiden matkojen takia, ja se tuskin on kovin halpaa lystiä. Porosikin varmaan tarvitsevat huomattavasti enemmän ravintoa matkoillaan, kuin paikalla ollessaan.

Ja mieti kuinka helppoa se olisi, voisit vain istua Korvatunturilla kotisohvallasi kalsareissa syöden joulupipareita videoyhteyksien aikana!

Ymmärrän kyllä, että rakastat työtäsi, mutta vanhat luusi varmaan tarvitsevat hieman lepoa. Ei ole varmaan kovinkaan virkeät olotilat joulupäivänä kaiken valvomisen ja reissaamisen jälkeen.

Olet kuitenkin tässä joulukuun aikana kierrellyt ympäri Suomea esimerkiksi erilaisilla joulutoreilla, eikö sinua silloin pelottanut korona? Mitä jos sait tartunnan sieltä ja oletkin vain oireeton kantaja. Näin sinut Tampereella, eikä sinulla ollut edes maskia. Mietin myös sitä, että saivatko lapset kiivetä syliisi, vai piditkö turvaväliä, toivottavasti pidit.

Mikä on kantasi syliin kiipeämiseen jouluaattona niissä kodeissa joihin menet?

Joulumielisin terveisin,

Mimi Korjus

Kirjoittaja on haminalainen opiskelija.