Keskustan valtuutettujen ykkönen Jaakko Koskinen (vas.) jättää kuntavaalit väliin, Hannah Honkanen pyrkii jatkokaudelle, mutta Jenna Niinisalo ei ole nyt ehdolla. (arkistokuva)

Haminan Keskustan puolueväki kamppailee saadakseen täydennystä huhtikuun kuntavaalien ehdokaslistalleen. Listat on jätettävä vaalilautakunnalle ensi tiistaina 9.3. ja maanantaina 1.3. Keskustan listalla oli vain 11 nimeä. Edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita oli 25.

Listalta puuttuu neljä nykyisen kaupunginvaltuuston keskustalaista jäsentä, joiden joukossa on myös kaupunginhallituksessa istuva Jaakko Koskinen, puolueen Haminan vaalipäällikkö.

– Epäröin pitkään mukaanlähtöä jo viime vaaleihin. Nyt olen päättänyt, että on aika hakea monen valtuustokauden jälkeen elämään sisältöjä kuntapolitiikan ulkopuoleltakin, sanoo Koskinen, jonka puoliso Päivi Koskinen sensijaan ilmoittautui ehdokkaaksi.

– Päivillä on vahva kepulainen tausta kotiseudultaan, sillä hänen isänsä ja isoisänsäkin ovat kepulaisia kunnallisneuvoksia.

Nykyvaltuutetuista ehdokaslistalta puuttuvat myös nimet Ismo Kiuru ja Kalervo Tulokas, sekä kesken vaalikauden oman valtuustoryhmänsä perustanut Vesa Koskiaho. Viime vaaleissa Keskustan listalta valittu Antti Pakkanen vaihtoi kesken vaalikauden Perussuomalaisiin.

Kunnallisneuvos Tulokas ilmoitti jo ennen viime vaaleja kautensa olevan viimeinen eikä ole päätöksestään luopunut. Kiuru on ilmoittanut yhden valtuustokauden riittävän hänelle. Myös perheenlisäystä odottavan Jenna Niinisalon nimi puuttuu listalta.

– Uusien ehdokkaiden saaminen listoille on ollut vaikeaa koronankin vuoksi, kun emme ole voineet tavata kansalaisia esimerkiksi toreilla vaalitilaisuuksissa. Puhelimessa on kovin helppo kieltäytyä ehdokkuudesta, kasvokkain pääsisimme parempaan tulokseen, arvioi Koskinen.

Keskustan ehdokaslistalla on nykyvaltuutetuista Ritva Hauhia, Ritva-Leena Pousi ja Hannah Honkanen.

– Haemme nuoria ehdokkaita perinteisiltä vahvoilta alueiltamme Kannusjärveltä ja Pyhällöstä. Alueilla on ehdokkaiden mitat täyttäviä kyläaktiiveja, mutta tuntuvat vain olevan kovin ylityöllistettyjä, arvioi Koskinen.

Haminan Keskustan ehdokaslista: Ahola Milja, yrittäjä; Hauhia Ritva, perushoitaja, eläkeläinen; Pousi Ritva-Leena, lastenhoitaja, erityisohjaaja; Ojala Sauli, metsäkoneenkuljettaja; Jokela Pasi, opistoupseeri; Honkanen Hannah, nuorisotyönohjaaja, toiminnanjohtaja; Kauta Manne, yrittäjä; Posti-Ahokas Heikki, maanviljelijä; Hämeenniemi Jaakko, palomestari; Forsman Nuppu, yrittäjä; Koskinen Päivi, myyjä.