Kuluvasta kesästä piti tulla haminalaisittain kuuma pesäpallokesä. Kaupungin oma joukkue Haminan Palloilijat nousi superpesikseen, naisten joukkue oli valmis taistelemaan noususta naisten superpesikseen. Myös B-tyttöjen ryhmä oli ennakkoarvioissa yksi ikäluokan vahvimmista.

Todellisuus on iskenyt vasten kasvoja. Laadukkaaksi ennakkokaavailuissa arvioitu HP:n miesjoukkue ei ole saanut koko kaudella peliään menestyskuosiin ja nyt on katseet käännetty sarjassa säilymiseen.

HP:n B-tytöt ovat jo haudanneet mitalihaaveensa. Tavoitteissaan on kiinni enää vain naisten joukkue, joka aloittaa lauantaina jatkokarsinnat tavoitteenaan kauden 2022 superpesis.

Satsaus miesten superpesisjoukkueeseen on ollut Haminan pesishistorian kovin. Joukkueen ylläpitäminen on kallista puuhaa, kun palkkalistoilla on 12 täysammattilaista urheilijaa ja päälle joukkueen muut avainhenkilöt.

HP:n kuten muidenkin superpesiksessä pelaavien joukkueiden ahdinkoa on syventänyt koronapandemia, jonka piti tällä kaudella olla jo voitettu sairaus. Sarjan alkaminen siirtyi pitkälle kesäkuulle. Pelien määrää jouduttiin vähentämään, se leikkasi samalla kotipelien oheismyyntituottoja.

Vihoviimeinen mörkö toteutui, kun HP:n joukkue joutui koronakaranteeniin. Neljä peliä peruttiin ja joukkue oli pari viikkoa harjoituskiellossa.

Painajaismainen kausi voi kuitenkin yhä saada onnellisen lopun. HP:n ryhmä on vaikeuksienkin jälkeen henkisesti vahvassa vireessä valmiina kohtaamaan superpesiksen karsinnoissa vastustajansa.

Jospa aurinko vihdoin paistaisi myös Haminaan! Samojen ongelmien kanssa ovat painineet muutkin joukkueet ja pudotuspeleissä kaikki lähtevät aina samalta viivalta.

HP:n naisjoukkue on päässyt hiipimällä tärkeisiin jatkopeleihin voittamalla peräperää kahdeksan viimeistä sarjapeliään. Usko omaan tekemiseen on kova.

HP:n miesjoukkueen säilyminen superissa ja naisten nousu olisi Haminalle ja koko pesis-Suomelle iso uutinen!

Jorma Haapamäki

Päätoimittaja