Reimari

Haminan seudun uutislehti

Ovi menestykseen avautui lähiruoalla

Takaladon Liha ja Kala Oy:n omistaja Mika Nopanen kumarsi lauantaina Haminan Yrittäjien myöntämän vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon Virolahdella pidetyssä yrittäjäjuhlassa.

20. marraskuuta 2014

Biokaasulaitos Virolahden Vahterikonkankaalle

Haminan Energia Oy rakentaa biokaasulaitoksen Virolahden Vahterikonkankaan teollisuusalueelle. Ensi lokakuussa valmistuvan laitosinvestoinnin arvo on vajaat 5 M€, jota Työ- ja elinkeinoministeriö avustaa 28 %:lla.

20. marraskuuta 2014

Ravintolapäivä helli herkkusuita

Marraskuinen sää suosi lauantaiksi sovitettua kansainvälistä ravintolapäivää myös Haminassa. Monipuolinen tarjonta sai asiakkaatkin liikkeelle ja silloin tyytyväisiksi tulivat molemmat osapuolet, myyjät ja asiakkaat.

20. marraskuuta 2014

Reitkallin kyläyhdistys virittelee toimintaansa

Tunti ja kymmenen minuuttia, sen verran meni Juha Heikkilältä aikaa 12 perunakilon kuorimiseen.

20. marraskuuta 2014
 

Ovi menestykseen avautui lähiruoalla

JORMA HAAPAMÄKI

20. marraskuuta 2014


Takaladon Liha ja Kala Oy:n omistaja Mika Nopanen kumarsi lauantaina Haminan Yrittäjien myöntämän vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon Virolahdella pidetyssä yrittäjäjuhlassa.

Kolme ja puoli vuotta sitten perustettu yritys on hankkinut nopeasti kulttimaisen aseman Haminan seudun merkittävimpiin kuuluvana paikallisena elintarvikeyrityksenä.

Nuoren yrittäjän palkinnon vastaanotti Kymen Vuokrahallit Oy:n omistaja ja perustaja Toni Mänttäri. Yksinpuurtajaksi valittu Eila Tasa Essin Pitopalvelusta sai palkintonsa jo Haminan Yrittäjien vuosikokouksen yhteydessä.

Haminan Yrittäjien puheenjohtaja Mika Urpalainen sanoi, että rakennemuutoksen syövereissä yrittäjyys on aina yksi vaihtoehto. Siihen tarttui myös Mika Nopanen lähdettyään kylmenevästä Summan paperitehtaasta.

– Liha-alalle aikanaan koulutettu Nopanen oli talvella 2011 valmis perustamaan oman yrityksen. Yrityksen menestyminen osoittaa, että ratkaisu on ollut oikea, sanoi Urpalainen.

Takaladon Lihan ja Kalan omintakeinen toimintamalli poikkeaa tavanomaisesta. Yritys ostaa lähituottajalta lihan ruhoina ja rakentaa siitä lihatiskin myyntikuntoon. Palvit ja osin makkaratkin ovat omaa tuotantoa.

– Paikallisuuden korostaminen on sitä, mitä kauppakonsernien kupeelta on kaivattu. Yrittäjän visio on tässä onnistunut naulan kantaan.

Toni Mänttärin valinnalle Haminan Yrittäjillä oli myös oivat perusteet:

– Nuorimies ryhtyi riskejä kaihtamatta yrittäjäksi haastavana aikana omaan osaamiseensa luottaen, luonnehti puheenjohtaja Urpalainen Toni Mänttäriä.

Puun ja kiven kuljettajalle yrittäjäpalkinto

Rohkeus, uusiutumiskyky ja luotettavuus olivat perusteluina, kun Virolahti-Miehikkälän Yrittäjät valitsivat Husun Metsäkuljetus Oy:n vuoden yritykseksi. Raakapuun kuljetuksella Venäjältä operoinut yritys on laajentanut raakakiven kuljetukseen.

Yrittäjäpalkinnon vastaanottanut Jaakko Husu oli hyvillään huomionosoituksesta.

– Tälle yritykselle palkinto oli jo toinen, sillä isäni Juhani kertoo vastaanottaneensa jo vuonna 1979 Miehikkälän ensimmäisen yrittäjäpalkinnon, kertoi Husu vuonna 1966 perustetun yrityksen taustoista.

Husun Metsäkuljetus Oy työllistää yrittäjäpariskunnan Jaakko ja Teija Husun ohella kuusi työntekijää.

– Kuusi autoa on liikenteessäkin, puolet puutavaran ja puolet kiven ajossa. Autoista yksi soveltuu molempien kuljettamiseen, selvitti Husu.

Virolahti-Miehikkälän Yrittäjien puheenjohtaja Niina Rahkonen luonnehti tätä aikaa yrittäjälle erityisen haastavaksi.

– Nyt on erityiset perusteet pyrkiä hyvään yrittäjyyteen ajatuksena, että kaveria ei jätetä. Tukemalla toisiamme voimme yhdessä viedä yrittäjyyttä eteenpäin seudullamme, sanoi Rahkonen.

– Jos yrittäjät eivät pidä yhteisistä eduistaan huolta, sitä ei tee kukaan muukaan.

Lisää kuvia facebookissa

 

Ovi menestykseen avautui lähiruoalla

Takaladon Liha ja Kala Oy:n omistaja Mika Nopanen kumarsi lauantaina Haminan Yrittäjien myöntämän vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon Virolahdella pidetyssä yrittäjäjuhlassa.

JORMA HAAPAMÄKI, 20. marraskuuta 2014

Biokaasulaitos Virolahden Vahterikonkankaalle

Haminan Energia Oy rakentaa biokaasulaitoksen Virolahden Vahterikonkankaan teollisuusalueelle. Ensi lokakuussa valmistuvan laitosinvestoinnin arvo on vajaat 5 M€, jota Työ- ja elinkeinoministeriö avustaa 28 %:lla.

JORMA HAAPAMÄKI, 20. marraskuuta 2014

Ravintolapäivä helli herkkusuita

Marraskuinen sää suosi lauantaiksi sovitettua kansainvälistä ravintolapäivää myös Haminassa. Monipuolinen tarjonta sai asiakkaatkin liikkeelle ja silloin tyytyväisiksi tulivat molemmat osapuolet, myyjät ja asiakkaat.

20. marraskuuta 2014