Haminan talousalueen uutislehti

Isojen investointien vihkiäiset

Miehikkälän koulukeskuksen vihkiäisissä juhlapuheen pitänyt kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ei ottanut kantaa sosiaali- ja terveydenhuollon eikä valmisteltavana olevaan aluehallinnon uudistukseen, vaikka hän on aluehallinnon uudistuksen valmistelua ja toimeenpanoa varten perustetun seurantaryhmän puheenjohtaja.

Sen sijaan ministeri Vehviläinen kertoi tulleensa suoraan Säätytalolta Tulevaisuuden kunta -hanketta valmistelevan parlamentaarisen työryhmän palaverista. Hankkeessa määritellään visiota tulevaisuuden kunnasta vuonna 2030. Vehviläinen on ryhmän puheenjohtaja ja kertoi näkevänsä, että tulevaisuuden kunnassa keskitytään ainakin koulutuksen järjestämiseen, kaavoitukseen ja kehittämiseen.

Vehviläisen mielestä on erittäin hienoa, että Miehikkälän koulukeskuksessa on myös kirjasto. Hän sanoi olevansa vankkumaton kirjallisuuden puolestapuhuja, vaikka onkin ajamassa toimintatapojen uudistamista.

– Kansakunnan sivistys on lähtenyt kirjallisuudesta ja kulttuurista ja on edelleen tärkeää – vaikka elämmekin digitaalisella aikakaudella – että jokainen lapsi löytää myös kirjan. Toimintatapojen uudistamisessa kolmen kärkeen on nostettu digitalisaatio, sääntelyn purkaminen ja kokeilutoiminta. Tähän siis ministerinimikkeessänikin sana uudistus viittaa, Anu Vehviläinen tähdensi.

– Tavoitteena on osaamisen ja koulutustason nostaminen ja sitä kautta yhteiskunnan uudistuminen ja mahdollisuuksien tasa-arvo.

Ministeri Anu Vehviläinen myös toivoi, että tulevaisuudessa Miehikkälän koulukompleksi olisi kovassa käytössä yli sektorirajojen.

Vihkiäisjuhlassa Miehikkälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Heinonen totesi tervehdyssanoissaan, että viime elokuussa valmistuneen koulurakennuksen rakennusaikataulu oli tiukka. Samalla paikalla olleen vanhan koulukiinteistön purkaminen aloitettiin keväällä 2014.

– Arjen koulutyö päästiin kuitenkin aloittamaan uuden lukuvuoden alkaessa uusissa tiloissa ja samalla nyt juhlistetaan elokuussa 2014 valmistunutta yläkoulua.

Heinonen kertoi, että uudisrakennuksessa on paljon uutta teknologiaa, muun muassa poistoilmasta hyödynnetään 70 prosenttia. Rakennusinvestointi oli 6,3 miljoonaa ja yläkoulun rakentaminen maksoi 1,2 miljoonaa euroa. Investoinnit olivat Heinosen mukaan kuitenkin välttämättömiä, koska vanha 1968 valmistunut koulu osoittautui korjauskelvottomaksi.

– Kunta on investoinut muutenkin viime aikoina paljon, muun muassa kunnantaloon ja palvelukeskukseen ja tulevaisuudessa listalla on vielä paloaseman rakentaminen.

Vihkiäistilaisuuden jälkeen ministeri Anu Vehviläinen siirtyi Miehikkälän kunnantalolle keskustelemaan alueen kuntapäättäjien kanssa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli