Haminan talousalueen uutislehti

Terveys kiinnostaa ja innostaa liikkumaan

Janek Kaaret (vas.) ja Esa Apo saivat kuntonyrkkeilyyn ohjausta Maarit Muurilta.

Terveys ja liikunta kiinnostavat aikamiehiä. Ainakin heitä, jotka osallistuivat Haminan liikuntapalveluitten järjestämään lauantaipäivän tempaukseen.

Tarjolla oli mahdollisuuksia eri lajien kokeiluihin kuntonyrkkeilystä crossfittiin, sählystä sulkapalloiluun ja kahvakuulaan. Tietoa tarjottiin myös ravintotottumuksista sekä sydän- ja verisuonitaudeista.

Kova pakkanen piti suuret väkijoukot kotilieden lämmössä, mutta kyllä Haminan liikuntapalvelujen tarjonta kiinnostikin monia.

– Tästä jatkamme ehkäpä ensi syksynä terävämmällä otteella. Naisille on tarjolla vastaava naisten terveyden edistämispäivä 12.3., sen käytännön järjestelyistä vastaa Haminan Naisvoimistelijat, valisti Haminan liikuntasihteeri Kirsi Forsell.

Kymenlaakson Liikunnan Kirsi Kiiskinen teki kehonkoostumusmittauksia Inbody 720-laitteella. Juttu kiinnosti miehiä kenties kaikkein eniten, sillä laite antoi diagnoosin miehen lihasmassasta ja sen suhteesta rasvamassaan.

– Viskeraalisen rasvan määrä kertoo vatsaontelossa olevan sisäelinrasvan määrän. Tulos on tärkeä terveysmittari, sillä vatsaontelossa oleva liika rasva on haitallisempaa ja vaikeammin havaittavaa kuin ihonalainen rasva, selvitti Kirsi Kiiskinen.

Inbody-laitteen tulostama painokontrolli kertoo puolueettomasti ihannepainon.

Verenpainemittaus ja keskikehnon ympärysmitta antoivat viitteitä mahdollisesta verenpainesairauksista.

– Jos vyötäröllä on liikaa rasvaa, eliniän odotus laskee, näin se vain on, kertoi terveydenhoitaja Minna Haaja.

Haminalaiset Janek Kaaret ja Esa Apo läksivät kokeilemaan kuntonyrkkeilyä, johon heitä opasti Maarit Muuri. Kuntonyrkkeily avaa hartiaseudun jäykkyyksiä. Päähänlyönti oli kielletty, iskuvuorot vaihtuivat välillä ja osoitteena oli vastustajan hanskat.

– Kymmenisen vuotta sitten kävin kuntonyrkkeilyssä Virossa. Jonkinlaista tuntumaa tähän on, tuumi Kaaret.

Aivan ummikko ei ollut Esa Apokaan:

– Ehkäpä 20 vuotta sitten kävin Kotkan Voimailijain salissa harjoittelemassa. Tähän voisi vaikka innostua uudelleen, sanoi Apo.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli