Haminan talousalueen uutislehti

Aleksi Leppä kolmannen kerran

Onnittelukukkasten ohella Aleksi Lepälle maistui Haminan kaupungin 1.000 euron stipendi.

21-vuotias ampujalupaus Aleksi Leppä on palkittu jo kolmannen kerran peräkkäin Haminan parhaana urheilijana. Nuorimies ei ole luovuttanut titteliä muille sitten vuoden 2013 meriiteistä tulleen palkinnon jälkeen.

Haminan parhaan titteli tuli, mutta Aleksin odotukset viime vuodesta olivat korkeammalla.

– Paikka helmikuussa Unkarissa ammuttaviin ilma-aseiden EM-kisoihin jäi muutaman pisteen päähän. Toki tavoitteena oli myös paikka Rion ensi kesän olympiakisoihin. Nyt on käännetty katseet jo neljän vuoden päähän, jolloin olympialaiset ovat Tokiossa, kertoi Aleksi.

– Jos olisin päässyt Unkarin EM-kisoihin, sieltä olisi ollut teoreettiset mahdollisuudet yltää vaikka Rioonkin.

Vaikka suoritustaso olikin viime vuonna aikaisempaa parempi, tappava tarkkuus ja varsinainen huippukunto ei noussut pintaan. Aleksille viime vuosi oli ensimmäinen yleisessä sarjassa.

– Harppaus aikuisten sarjaan on suuri. Siihen olen tyytyväinen, että saavutin viime kaudelle kansainvälisen tulostason.

Aleksi Leppä on ampujana vielä nuori. Esimerkiksi Juha Hirvi ylsi ensimmäiseen olympiaedustukseensa vasta 28-vuotiaana ja silti ehti käymään kuudet olympiakisat.

– Keskiviikkona lähden jo Saksaan kisamatkalle. Kesällä on ohjelmassa maailmancupin kilpailuja, tuumi Aleksi.

Haminan kaupunginhallitus vahvisti kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan viime vuonna päättämän listan palkittavista urheilijoista. Palkitsemisen kriteerinä oli yli 15-vuotiaan urheilijan yltäminen vähintään SM-mitalille lajissaan.

Poikkeuksen palkitsijat tekivät 14-vuotiaan Olli-Pekka Laitilan kohdalla. Lupaava nuorukainen voitti hiihdossa Hopeasommassa SM-kultaa ja otti Suomen mestaruuden kesällä myös 2.000 metrin ratajuoksussa sekä 1.500 metrillä, jolla kulta tuli uudella SE-ajalla.

Palkinnot liikuntasihteeri Kirsi Forsellin kanssa jakanut hyvinvoinnin edistämislautakunnan puheenjohtaja Milko Niemi painotti sitä, että palkitut urheilijat ovat esikuvia nuorille urheilijoille.

– Olette vähintään Suomen huippuja lajeissanne. Urheilun kentillä on teidän lisäksi satoja muita urheilijoita, jotka eivät nyt yltäneet palkittavien listalle. Kotikaupunkinne on ylpeä teistä, sanoi puheenjohtaja Niemi.

Karatesta palkittiin Satu ja Eevi Suvijärvi sekä Jenna Venäläinen. Brasilialaisesta ju-jutsusta palkittiin Henri Lindroos.

Practical-pistoolin taitajista palkinnon saivat Simo ja Pekka Partanen, Markku Koistinen ja Pekka Palmola.

Sunnistusmenestyksistään palkittiin Tero Föhr. Luka Penttinen on lajissaan rackletonissa Suomen ja Euroopan huippuja. Janette Niemen laji on 800 metrin juoksu.

Ammunnasta palkittiin Aleksi Lepän ohella myös Tero Lahti, Tomi Nopanen ja Markus Suortti.

Hanna Kaipiainen menestyi koirajuoksussa eli canicrossissa. Sami Tervo golfin erityispeleissä.

Santeri Löppösen ja Atte Ala-Jääsken laji on pesäpallo, jossa he KPL:n joukkueessa voittivat B-poikien SM-kultaa.

Merkittävistä ja monivuotisista ansioistaan urheilun järjestötoiminnassa palkittiin Haminan Practical Ampujien Pekka Partanen sekä Vehkalahden Veikkojen Raimo Hänninen.

Takasen neljäs Miehikkälässä

Skeet-ampuja Tommi Takanen on palkittu jo neljännen kerran Miehikkälän parhaana urheilijana. Takanen ylsi SM-kisoissa hopealle mutta voitti skeetin rankingsarjan.

Myös Takasen tavoitteena oli yltää Rio de Janeirossa kesällä järjestettäviin olympiakisoihin, mutta myös hänen tavoite siirtyi neljän vuoden päähän Tokioon.

Ampuja palkittiin myös Virolahden parhaana urheilijana, kun tittelin sai Sirkka Savukari. Savukarille kunnan ykkösurheilijan titteli oli jo viides.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli