Haminan talousalueen uutislehti

Tasokas kattaus Talvisoitannoissa

Alexander Borshakovski on noussut haminalaisyleisönkin suosikiksi. Tässä hän saa ohjeita kapellimestari Jari Puheloiselta.

70-vuotias suomalaisen musiikkitaivaan elävä legenda Pepe Willberg aikoo viettää juhlavuottaan musiikillisissa merkeissä jo tammikuusta lähtien. Pepen juhlavuoden ensimmäinen keikka on Haminassa, jossa perinteinen Talvisoitannot -suurkonsertti kerää musiikin ystävät RUK:n Maneesiin sunnuntaina 31.1.

Lions Club Hamina/Bastionin järjestämällä tapahtumalla on kerätty varoja seudun nuorisotyön tukemiseen jo yli 20 vuotta. Vuosi sitten konsertti keräsi yli 900 kuulijaa ja tuohon tavoitteeseen pyritään jälleen.

Pepe Willbergin lisäksi muina solisteina konsertissa esiintyvät Satu Liimatta, Alexander Borshagovski ja Kai Huopainen. 10-miehisen orkesterin kapellimestarina toimii Jari Puheloinen.

20-vuotias kotkalainen Alexander Borshagovski on solistikaartin mielenkiintoisimpia nimiä. Konsertin järjestäjien perinteenä on ollut tarjota esiintymistilaisuus myös paikkakunnan nuorille artisteille.

– Tasokkaiden artistien löytymistä on joskus epäilty, mutta on heitä aina löytynyt. Alexander on nuorista solisteista loistava esimerkki, sanoo Kai Huopainen, Talvisoitantojen tuottaja.

Alexander on kevään 2014 ylioppilas. Parhaillaan hän opiskelee psykologioaa Helsingin yliopistossa.

– Musiikki on aina osa arkeani ja juhlaani. Lauluopintoja jatkan tiiviisti Jussi Vänttisen johdolla, kertoi Alexander.

– Tavoitteenani on kehittää itseäni laulajana mahdollisimman pitkälle ja samalla tuottaa iloa kuulijoilleni.

Talvisoitannoissa Alexander esittää Henry Mancinin ikivihreän Kuunsillalla, tanskalaisen Dario Campeotton tunnetuksitekemän laulun Angelique sekä Toivo Kärjen taatusta tuotannosta kappaleen Sinun silmiesi tähden. Jokainen Alexanderin laulu on tuttua Olavi Virran tuotannosta.

Sisäisen palon laululliseen itseilmaisuun Alexanderissa sytytti kotkalainen kuorolaulu, jonka intohimoinen ote musiikkiin teki nuoreen laulajanalkuun vaikutuksen. Laulamisen hän aloitti lukioaikana Kotkan Kantaattikuoron ja kamarikuoro Kotka Canton riveissä. Hän on sittemmin esiintynyt useissa kevyen musiikin konserteissa Kymenlaaksossa.

– Seuraavan kerran laulan Haminassa jo ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Puistotalon konsertissa ovat mukana myös Tapio Jokinen ja Sirkka Peippo.

Satu Liimatan muusikonura on kulkenut Jamilahden Kansanopiston musiikkiteatterilinjan ja Kymen konservatorion kautta Ammattikorkeakoulu Metropoliaan Helsingissä. Satulla on kaksi vakituista kokoonpanoa: Bilebändi Shine Out ja Satu Liimatta Trio ja kaiken ohessa hän myös säveltää omia biisejä ja työstää niitä muun tohinan seassa maltillisesti.

Talvisoitantojen ennakkolilippuja myy Suomalainen kirjakauppa Haminassa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide