Haminan talousalueen uutislehti

KSO avaa investointitulpan

Kymen Seudun Osuuskaupan ilmoitusta investoinneista Haminan keskustan hankkeisiin on odotettu. Uutinen lämmittikin, sillä se on osoitus siitä, että paikkakunnan suurin kaupallinen toimija uskoo edelleen Haminaan ja Haminan vetovoimaan kauppapaikkana.

Osuuskauppa on viime vuodet keskittynyt Sale-myymälöittensä peruskorjauksiin. Kun Salet saatiin kuntoon, tarkasteluun otettiin S-ostoskeskus.

Suunnitelmat tulevasta remontista eivät ole vielä jalostuneet lopullisiksi. Se on kuitenkin selvää, että haastetta riittää suunnittelijoillakin, sillä osuuskaupan tontti torin ylälaidassa on täynnä, laajennusvaraa ei ole oikein mihinkään suuntaan. Uudet ideat kaivetaankin sisätilojen uudelleenjärjestelyillä.

Harras toive liittyy myös ulkoseinän suunnitteluun: S-ostoskeskuksen Fredrikinkadun puoleinen seinä on nykyisellään kuin pahainen varaston teipattu peräseinä. Sijaintinsa puolesta seinä ansaitsisi parempaa.

Toistaiseksi on kerrottu vain, että kaikki myyntitoiminnot keskittyvät katutasolle. S-pankki ja vaatetus nousevat siis katutasolle, mutta seuraavatko ravintola Rosso ja Hesburger mukana? Mistä neliöt löytyvät, kun kiinteistön nykyiset vuokralaiset ovat jatkamassa sijoillaan! Suunnittelijoilla riittää haasteita!

S-ostoskeskuksen perusteellisen remontin lisäksi osuuskauppa aikoo rakentaa ABC Kipparin uuteen uskoon. Kahden hankkeen yhteenlaskettu arvo investointina on pitkälle yli 10 miljoonaa euroa. On toivottava, että osuuskaupan hankkeet saavat muidenkin yritysten investoinnit liikkeelle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus